• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Limak, 3 milyar dolar ciro hedefi koydu

Limak, 3 milyar dolar ciro hedefi koydu
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, çalıştıkları sektörlerde verimli ve etkili olmanın yanı sıra, kapasite artırımı veya satın almalarla büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Bu yıl 2 milyar dolara ulaşan ciromuzu yıl sonuna kadar 3 milyar dolara taşımak istiyoruz" dedi. Özdemir, Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KİSİAD) düzenlediği "İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor" konulu panelde yaptığı konuşmada, inşaat, turizm, çimento ve havacılık gibi 6 farklı alanda kolda faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Çalıştıkları sektörlerde verimli ve etkili olmanın yanı sıra, kapasite artırımı veya satın almalarla büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Özdemir, "Girdiğimiz tüm sektörlerde Türkiye'de ilk 10'un içindeyiz. Firmamız son 10 yılda çok hızlı büyüdü. Bunda şimdiki hükümetin ekonomik politikaları etkili oldu. Bünyemizde 20 bin kişi çalışıyor. Bu yıl 2 milyar dolara ulaşan ciromuzu yıl sonuna kadar 3 milyar dolara taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Enerjide büyük oyuncu olabilmek için mutlaka dağıtım alanında yer almak gerektiğini vurgulayan Özdemir, bu kapsamda iki farklı grubu da yanlarına alarak, Türkiye'deki elektrik dağıtım ihalelerinden 2 tanesini almayı başardıklarını, ülkenin en büyük ilk 10 enerji şirketinden biri olduklarını kaydetti.

Turizm ve inşaat sektörlerinde de iddialı olduklarını anlatan Özdemir, turizmde 6 bin yatak kapasiteye sahip olduklarını, bu tempoda büyümeye devam etmeleri halinde, 2023 yılında 5 milyar dolar ciroya ulaşabileceklerini bildirdi.

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerinde limanların çok önemli rol oynayacağını tahmin ettiklerini ifade eden Özdemir, bu doğrultuda da İskenderun Limanı'nı 372 milyon dolara aldıklarını kaydetti.

Özdemir, hedeflerinin İskenderun Limanı'nı bölgenin, ülkenin en önemli ve büyük limanı yapmak olduğunu söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim