• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Limak 3’üncü havalimanına talip oldu

Limak 3’üncü havalimanına talip oldu
Sabiha Gökçen'in işletmesini 20 yıllığına alan Limak-Malaysia Airports ve Hintli GMR İstanbul'a yapılması planlana 3'üncü havalimanına talip.

Limak 3’üncü havalimanına talip oldu

Sabiha Gökçen'in işletmesini 20 yıllığına alan Limak-Malaysia Airports ve Hintli GMR İstanbul'a yapılması planlana 3'üncü havalimanına talip.

İSG CEO'su Buğday, “Proje netleşsin ortaklarımız ilgilenecek" dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nı (İSG) işleten konsorsiyumun olan Limak Yatırım, Malaysia, Airports Holdings ve Hintli GMR Infrastructure Türkiye'deki yatırımlarını artırmayı planlıyor. 2008 yılında İSG'nin işletme hakkını 20 yıllığına 1.9 milyar dolara alan grup, İstanbul'da yapılması planlanan 3'üncü havalimanına talip.

Fırsatlara bakıyoruz

İSG CEO'su Gökhan Buğday, İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanı projesiyle İSG'nin ortaklarının yakından ilgilendiğini söyledi. "Şu anda çalışma yapacak bir detay yok. Çok yakından ilgileniyoruz. Projenin ana hatları belli olduktan sonra bir şeyler ortaya çıkar" Buğday, ortakların ayrıca Brezilya, Avrupa, Ortadoğu'da yap-işlet-devret ve inşaat gibi tüm proje alternatiflerini de değerlendirdiklerini aktardı.

Hedef 17 milyon yolcu

İGS'den geçen yıl 13.7 milyon yolcunun uçtuğunu kaydeden Buğday, bu yıl rakamın 17 milyona çıkacağını belirtti. Buğday, “Bölgeye yapılacak teknopark ve Ataşehir Finans Merkezi'nin hayata geçmesi ile İGS'ye olan talep daha da artacakî şeklinde konuştu.

Yeni şirketler uçacak

Gökhan Buğday, İGS'den uçmak isteyen şirket sayısının her geçen gün arttığını dile getirdi. Lufthansa'nın yanı sıra British Airways, Air France, KLM ile görüşmeler yürüttüklerini ifade eden Buğday, “Kısa bir süre içinde Borajet'in Üsküp, Azerbaycan Havayolları'nın Bakü ve Air One'ın İtalya'dan İGS'ye uçuşları başlayacak. THY de iç hatlarda haftada 76 sefer ile İSG'den uçacakî dedi. İGS'ye yapılması planlanan ikinci pistin 2015'e yetişebileceğini açıklayan Buğday, bu pistin havalimanının kapasitesini iki katına çıkaracağını ve saatlik 70 uçak sayısına ulaşabileceklerini belirtti.

Gökhan Buğday, geçen yıl yüzde 92 rötarsız uçuş gerçekleştirdiklerini bu yılki hedeflerinin yüzde 94 olduğunu dile getirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim