• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Limak, hedefi Çukurova'ya yöneltti

Limak, hedefi Çukurova'ya yöneltti
Limak Holding, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ihalesini kaybetse de bu alanda büyümekten vazgeçmeyecek.

Limak Holding, hedefi Çukurova'ya yöneltti

Limak Holding, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ihalesini kaybetse de bu alanda büyümekten vazgeçmeyecek.

Özdemir, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kaynak bulmanın zorlaştığını, paranın artık aslanın midesinde olduğunu vurgulayarak, finansman için yönlerini dünyanın doğusuna çevireceklerini belirtti.
 
Sırada Çukurova var
 
Nihat Özdemir, havacılık sektöründe Türkiye ekonomisinin iki katı büyüme gerçekleştiğini ifade ederek şunları söyledi: “Elimizde Sabiha Gökçen var. Çok hızlı büyüyor. Kosova’daki havalimanı işliyor. Makedonya’da yeni havalimanlarıyla da ilgileniyoruz. Kosova’da ayrıca elektrik dağıtımı için yeterlik aldık. Asıl hedefimiz Adana’daki havalimanının yerine yapılacak Çukurova Havalimanı ihalesini kazanmak. Ayrıca İstanbul Silivri’ye yapılması planlanan havalimanıyla da ilgili çalışıyoruz.”
 
Özelleştirmelerle ilgileniyor
 
Grubun cirosunun bu yıl 2.5 milyar doları bulacağını bildiren Nihat Özdemir, bundan sonraki her yıl yüzde 20-25 büyüme hedeflediklerini vurguladı. Özdemir, şunları dile getirdi: “Önümüzdeki dönemde Türkiye Şeker Fabrikaları’nın özelleştirmesi başta olmak üzere inşaat, enerji, liman sektörlerinde birçok ihaleyi takip edeceğiz. İnşaatta 3’üncü köprü, otoyol ihaleleri için çalışmalar yürütüyoruz. Yakında İskenderun Limanı’nı işletmeye açacağız. Çandarlı Limanı özelleştirmesiyle de yakından ilgileniyoruz. Çandarlı’yla yabancılar da ilgileniyor. Bir sermaye grubuyla birlikte girebiliriz. İskenderun Limanı’nı ise konteynır yapıyoruz.”
 
Çivril’e 70 milyon Euro’luk yatırım yapacak
 
ADANA’daki meyve suyu tesislerinin iyi bir yıl geçirdiğini ve üretiminin yüzde 60’ını 18 ülkeye ihraç ettiğini belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Denizli Çivril’e yeni bir konsantre tesis kurmak için ÇED raporu aldıklarını ifade etti. Özdemir, “Arazimiz vardı, yatırım bedeli 70 milyon Euro olan bu tesisin yapımına 2012’de başlanacak. Yıllık 250 bin ton meyve işleyecek tesiste 200 kişi istihdam edeceğiz” diye konuştu.
 
Enerji zincirine termik santral eklemek istiyor
 
ENERJİ sektöründe bu yıl 100 milyon dolarlık yatırım için ihale yaptıklarını ve her yıl bu miktarda ilerlemeyi planladıklarını anlatan Nihat Özdemir, bu sektördeki hedeflerinin yılda 5 milyar kilovatsaat enerji üreten, 25 miyar kilovatsaat da enerji dağıtan bir grup haline gelmek olduğunu vurguladı. Özdemir, “Enerjide zinciri tamamlamamız için mutlak suretle yerli kömüre dayalı bir termik santral kurmamız şart. Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ) özelleştirme kapsamındaki ihalelerini takip ediyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim