• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Limak, İskenderun Limanı'nı devraldı

Limak, İskenderun Limanı'nı devraldı
Limak, Rekabet Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Danıştay onaylarının sonuçlandırılmasının ardından, İskenderun Limanı'nın devralma işlemini gerçekleştirdi.

Limak, İskenderun Limanı'nı devraldı

İskenderun Limanı'nın 36 yıl süreli işletme hakkının devri için yapılan ihaleyi 372 milyon ABD Doları tutarındaki teklifi ile kazanan Limak, Rekabet Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Danıştay onaylarının sonuçlandırılmasının ardından, limanın devralma işlemini gerçekleştirdi.

Limak, İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi işlemi kapsamında 425 milyon ABD Doları tutarında proje finansman kredisi sağladı. Söz konusu kredi, özelleştirme bedelinin karşılanması ve İskenderun Limanı'nı 1,3 milyon TEU kapasiteli bir konteynır limanı haline getirecek yatırımların finansmanı için kullanılacak. 6 banka tarafından sağlanan kredinin vadesi 13,5 yıl olarak açıklandı.

Limak İskenderun Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bacaksız, limana yapılacak yatırım sayesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ticaret hacminin olumlu yönde etkileneceği, bölgenin ithalat ve ihracat hacminde artış ve çeşitlilik yaşanacağı belirtti. 

Sayın Bacaksız sözlerine şöyle devam etti:

"İskenderun Limanı, hinterlandı içerisinde bulunan sanayici için çok önemli bir fırsat. Özellikle bölgenin sanayi merkezlerine olan yakınlığı sayesinde müşterilerine önemli maliyet avantajı sağlıyor. Bununla birlikte gerçekleştireceğimiz yenileme ve kapasite artırım yatırımları sayesinde, İskenderun Limanı'nı, diğer yüklerin yanı sıra konteynır da elleçleyen bir liman haline dönüştüreceğiz. Ayrıca, müşterilere sunacağımız kaliteli ve verimli hizmetler ile limanı bölgede bir cazibe merkezi haline
getireceğiz. Hedefimiz limanımızı sadece Türkiye de değil, Doğu Akdeniz havzasında en önemli limanlardan biri konumuna yükseltmek. Bu hedefimizi yerine getirebilmek adına azimle ve özveri ile çalışmalarımızı devam ettireceğiz''.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim