• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Limak, Kosova Havaalanı işletmesini aldı

Limak, Kosova Havaalanı işletmesini aldı
Priştine Adem Jashari Uluslararası Havaalanı işletmesini, yapılan bir törenle Limak ve Aeroport de Lyon MAS Türk-Amerikan Konsorsiyumu bugün resmi devraldı.

Limak, Kosova Havaalanı işletmesini devraldı

Priştine Adem Jashari Uluslararası Havaalanı işletmesini, yapılan bir törenle Limak ve Aeroport de Lyon MAS Türk-Amerikan Konsorsiyumu bugün resmi devraldı.

Adria Havayolu Şirketi'nin Münih-Priştine seferi yolcuları, Priştine havaalanında bu tören vesilesiyle Limak De Lion şirketinin sembolik hediyelerini aldığı gibi hazırlanan kokteyle katılarak pasta kesilmesi törenine katıldı.

Kosova Cumhuriyetine olan yükümlükleri yerine getireceklerini söyleyen Limak-Kosova Genel Müdürü Mertol Genç, ekip olarak projenin başarması ve yetkilerin tam olarak devredilmesi üzerinde duracaklarını ifade etti.

Priştine Uluslararası Havaalanı eski müdürü Agron Mustafa, açık bir ihale usulü ile ihaleyi kazanan şirketin Kosova Hükümeti tarafından seçildiği ve seçilen kamu-özel sektör ortaklığının görevini başarılı bir şekilde yerine getireceğine inandığını vurguladı.

"Bu işletmenin Kosova'nın en başarılı ve en büyük olmasında, arkasında Limak De Lion gibi önemli ve güçlü bir şirketin durması neden olacak. Priştine Uluslararası Havalimanı'nın başarılı olacağına, Kosova'ya ekonomik olarak güç katacağına inanıyorum" dedi Agron Mustafa.

12 Temmuz tarihinde ihaleyi kazanan konsorsiyum, Kosova Hükümetine yüzde 39.42'lik net gelir payı teminatında bulunmuştu.

İhale, Havaalanının modern hale getirilmesi ve genişletilmesini öngörüyor. 20 yıllığına Priştine Havaalanı işletmesini devralan Limak De Lion, 25 bin metre kare alanılık yeni terminal altyapısına 100 milyon Avro yatırım yapacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim