• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Limak Kuzey Irak'ta tünel inşa edecek

Limak Kuzey Irak'ta tünel inşa edecek
Limak İnşaat, Kuzey Irak'ta 136 milyon dolarlık teklifle kazandığı Gali Zakho Tüneli'nin tasarım ve inşaat işleri için sözleşme imzaladı.

Limak İnşaat,  yapımı 30 ay sürecek olan Gali Zakho Tüneli’nin  temel atma törenine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı İmad Ahmed, Konut ve İmar Bakanı Kamaran Ahmed Abdullah, Planlama Bakanı Ali Sindi, Sağlık Bakanı Rekawt Hama Raşid, Duhok Valisi Tamer Ramazan ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir katıldı.  
 
136 MİLYON DOLARLIK TEKLİF

Limak İnşaat, Gali Zakho Tüneli’nin uygulama projelerinin hazırlanması ve yapımı işinin sözleşmesini 136 milyon dolarlık teklifle kazandı. 2x2 şeritli olacak karayolu tüneli, Duhok şehri ile kuzey batısında yer alan Zakho’yu birbirine bağlayacak. Dağın içerisinden geçecek tünel, 3.590 metrelik iki ayrı tüpten oluşacak. Proje kapsamında elektromekanik, havalandırma, aydınlatma, yangın söndürme ve çeşitli kontrol sistemleri imalatları da gerçekleştirilecek. 
 
"TÜNEL, BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Temel atma töreninde konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Tüm deneyimimiz ve mühendislik bilgimizle bu işi 30 aylık bir süre içerisinde en son teknolojik donanım ve modern ekipmanımızla inşa etmeyi hedefliyoruz. Gali Zakho Tüneli’nin bu bölge için hem ticari, hem sosyal olarak önemli bir motivasyon olacağına inanıyoruz. Bu tünelin inşasının bölgenin genel ekonomik gelişiminin yanı sıra modernleşme sürecinde önemli bir adım olduğunu görüyoruz. Gali Zakho Tüneli’nin sağlayacağı katkıyı dikkate alarak, sözleşme imzasının hemen ardından bölgede şantiye ve makina-ekipman olarak mobilize olmuş durumdayız. Çalışmalarımız hızla başlayacak ve belki de beklenenden de daha kısa bir sürede tünelin inşasını başarıyla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

www.UlasımOnline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim