• BIST 9524.59
  • Altın 2487.578
  • Dolar 32.5222
  • Euro 34.6862
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Limak, Priştine Havalimanı çözümünü seçti

Limak, Priştine Havalimanı çözümünü seçti
Enterasys Networks, Türkiye’deki havalimanlarının ardından şimdi de Kosova Priştine Havalimanı’nın altyapı çözümünü kuruyor.

 

Priştine Uluslararası Havalimanı’nda hava kontrol kulesinden valiz teslim sistemlerine kadar her noktada Enterasys Networks’un akıllı ağ cihazlarını kullanarak, 7/24 Enterasys Networks’un kesintisiz, performanslı ve güvenli platform sağlanacak.
 
Kosova’daki Priştine Havalimanı’nın genişletilmesi ve 20 yıllığına işletme hakkını alan Limak Holding, tamamen yenileyeceği havalimanının IT alt yapısı için Enterasys Networks ile çalışacak. Enterasys Networks, Priştine Havalimanı’nın IP Network alt yapısından CCTV sistemine kadar tüm işletim sistemini kuracak ve yönetecek.
 
Türkiye’de 1996 yılından bu yana kurumların iş ortağı olarak hizmet veren Enterasys Networks, çözümleri ile aralarında İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen de olmak üzere Dünyanın önde gelen havalimanlarının IT altyapısını kurdu. Enterasys Networks’un kuracağı hizmet platformu altyapısı ile Kosova Priştine Uluslararası Havalimanı’nın tüm BT kaynakları, ağ üzerinden güvenli bir şekilde, gerekli olduğu her yerde ve her an erişim sağlayabilecek şekilde, kesintisiz çalışan ve yüksek performanslı düzeye getirilecek.
 
Enterasys Networks tarafından sağlanan ağ altyapı, havaalanının en kritik hizmetlerini üzerinde taşıyacak. Havaalanının en ağır trafik dönemlerinde, Hava Trafiği Kontrol Kulesi’ndeki telsiz araçlarından patlayıcı algılayıcılarla denetlenen valiz yönetim sistemlerine kadar bütün ağ noktaları, Enterasys Networks’un ağ altyapısı üzerinde çalışacak ve denetlenecek.
 
Enterasys Networks Türkiye Direktörü Tarkan Süalp, Enterasys Networks olarak sundukları kablolu ve kablosuz şebeke altyapıları ile güvenlik ve yönetim çözümleriyle sektörün en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduklarını belirtti. Bu uzmanlıklarını havalimanlarının IT altyapı ve işletim sistemlerinde kullanılacak biçimde geliştirdiklerini belirten Süalp, Kosova Priştine Havalimanı’nın da Limak ile diğer havalimanlarında yürüttükleri başarılı işbirliğinin sonucu olduğunu söyledi. 
 
Haziran ayında başlayacak kurulum 2013 yılı sonunda tamamlanacak
 
Enterasys Networks, Limak Holding tarafından yenilenerek genişletilecek ve 20 yıl işletilecek Kosova’daki Priştine Havalimanı’nın IT çalışmalarına Haziran ayında başlıyor. Havacılık ve yolcu konforu açısından en üst seviyede hizmet verecek yeni terminal binasında proje kapsamında Hava Trafik Kontrol Kulesi yeniden inşa edilirken, MEP binası ile beraber havalimanına her gün 24 saat kesintisiz, güvenilir enerji kaynağı sağlanacak. Proje çerçevesinde Toplam 49.823 m2 büyüklüğünde apron, yaklaşık 900 metrekare duty free alanı olmak üzere; toplamda 2,500 metrekarenin üzerinde ticari alan oluşturuldu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim