• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Limak yeni otel yatırımına hazırlanıyor

Limak yeni otel yatırımına hazırlanıyor
Limak Holding, yurt dışında yeni otel yatırımına hazırlanıyor. Grubun yazılı açıklamasına göre, tümü 5 yıldızlı ve butik otelden oluşan 8 adet oteli ve 6 bin yatak kapasitesi bulunan ve 5 yıl içerisinde otel sayısını 12'ye çıkarmayı hedefliyor.

Limak Holding yurt dışında otel arıyor

Limak Holding, yurt dışında yeni otel yatırımına hazırlanıyor. Grubun yazılı açıklamasına göre, tümü 5 yıldızlı ve butik otelden oluşan 8 adet oteli ve 6 bin yatak kapasitesi bulunan ve 5 yıl içerisinde otel sayısını 12'ye çıkarmayı hedefleyen grup, 2011 yaz sezonunu yüzde 97 doluluk oranıyla geçiriyor.

Kıbrıs'ın Bafra Bölgesinde 5 yıldızlı Babylon Deluxe Hotel ve Dynasty Convention Center ve Mersin Tarsus'ta golf sahası olan 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı olmak üzere yan yana 2 otelden oluşacak toplamda 3 otel projesinin inşaatı devam ediyor.

Limak International Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, Limak Holding ve Limak Yatırım'ın faaliyet gösterdiği ülkelerde otel açmayı hedeflediklerini ifade ederek, ''Yakın dönem hedefimizi, uluslararası bir otel zinciri olmak. Bunun için de yakın coğrafyamız içerisindeki fırsatları inceliyoruz. Hedef ülkelerimiz ise kısa dönemde Balkanlar ve Orta Doğu, orta ve uzun dönemde Uzak Doğu ve Amerika'' dedi.

Ortalamada yüzde 92 doluluk oranını yakalamalarında, çalışanlarının büyük rolü olduğunu belirten Kavaloğlu, Limak International Hotels&Resorts'un, ''Türkiye'nin en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden biri'' olduğunu kaydetti.

Kavaloğlu, bu büyümenin, istihdam oranlarındaki artışta da görüleceğine değinirken, 2009'da 1.650 kişi olan istihdamın 2010'da yüzde 6 arttığını, 2011'de ise yüzde 14 artışla 2 bine ulaştığını açıkladı.

Bu yıl misafir sayılarının da arttığına işaret eden Kavaloğlu, ''Misafir profilimiz çok çeşitlendi. Ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Orta Avrupa ülkeleri, İskandinav ülkeleri, Rusya ve BDT Devletleri ile Orta Doğu ülkelerinden oluşan toplam 40 ülkeden misafir kitlemiz var. 2011'de misafir sayısında yüzde 5 artış hedefliyoruz'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim