• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Limak'tan işsizlere istihdam müjdesi

Limak'tan işsizlere istihdam müjdesi
İŞKUR'la başlattığı proje kapsamında aşçı yardımcılığı, servis-bar hizmetleri ve cankurtaran kursu düzenleyen Limak Oteller Grubu, mezunların yüzde 61'ine kendi otellerinde iş veriyor.

Limak'tan işsizlere istihdam müjdesi

İŞKUR'la başlattığı proje kapsamında aşçı yardımcılığı, servis-bar hizmetleri ve cankurtaran kursu düzenleyen Limak Oteller Grubu, mezunların yüzde 61'ine kendi otellerinde iş veriyor.

Turizmdeki kalifiye eleman ihtiyacını kendi kurallarına göre yetişmiş kişiler arasından seçmek isteyen Limak Oteller Grubu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile iş garantili kurslar düzenliyor. İlk olarak geçen yıl mayıs ayında aşçı yardımcıları yetiştirmek için kurs açan grup, 2011'deki eğitimlerinde aşçılığın yanına servis- bar hizmetleri ve cankurtaran kurslarını da ekledi. Şimdiye kadar aşçı yardımcılığından 96, servis-bar hizmetlerinden 21, cankurtaran bölümünden ise 14 kişinin mezun olduğunu söyleyen Limak International Hotels & Resorts Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, "İŞKUR ile yaptığımız protokol gereği kurslardan mezun adayların yüzde 50'sini istihdam ettik. 2011 yılında bu oranı yüzde 61'e yükselttik" diyor.

'Stajyerler ucuz iş gücü değil!'

Eğitimini tamamlayan kursiyerlerin tamamının kendi işletmelerinde staj yaptıklarını dile getiren Kavaloğlu, staj sürelerinin üç buçuk ay ila 15 gün arasında değiştiğini belirtiyor. "Stajyerleri ucuz iş gücü olarak görmüyoruz. Amacımız günü kurtarmak değil" diyen Kavaloğlu, yeni dönemde kat hizmetleri kursu açmayı planladıklarını da söylüyor. Şimdiye kadar 131 kişinin eğitim aldığı kurslardan mezun olan 70 kişi istihdam edilmiş. 2011 yılı aşçı yardımcılığı kursunda ise 87 kişinin eğitimi hala devam ediyor.

Sınıflar 25 kişilik ücretsiz

olan kurslara 18-35 yaş arası en az ilköğretim mezunu olan her işsiz katılabiliyor. 25 kişilik sınıflarda verilen kurslar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) programına göre düzenleniyor. MEB'den onaylı "Pedagojik Formasyon" belgesi olan eğitmenlerin verdiği teorik eğitimler aşçı yardımcılığında iki ay, servis bar hizmetlerinde bir buçuk ay, cankurtaranlarda ise bir hafta sürüyor. Kavaloğlu, "Pratik eğitimleri işletmelerimizde görev yapan "Usta Öğretici" belgeli profesyonel çalışanlarımız veriyor" diyor.

"Turistler Yalova'yı keşfetti"

İnşaat, çimento, turizm, havacılık gibi altı farklı sektörde faaliyet gösteren Limak Grubu'nun turizm cirosunun 65 milyon euro olduğunu dile getiren Kaan Kavaloğlu, sosyal sorumluluk projesi olarak gördükleri Yalova'daki termal otelle sağlık turizmine adım attıklarını belirtiyor. Kavaloğlu, 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Limak Yalova Thermal Hotel'e Belçika, Almanya ve Fransa'dan turist geldiğini söylüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim