• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Liman işçileri sendika binasını işgal etti

Liman işçileri sendika binasını işgal etti
Mersin Limanı'nda taşeron firmada çalışırken yaklaşık 8 ay önce işten çıkarılan bir grup işçi, sendika binasını işgal ederek oturma eylemi başlattı.

Mersin Limanı'nda taşeron firmada çalışırken yaklaşık 8 ay önce işten çıkarılan bir grup işçi, sendika binasını işgal ederek oturma eylemi başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Limanı'nda iş yapan taşeron bir firmada çalışırken işten çıkarılan 35 işçi, 250 gündür liman önünde sürdürdükleri eylemi bugün sendika binasına taşıdı. İstiklal Caddesi üzerindeki Liman-İş Sendikası Mersin Şubesi'ne gelen işçiler, sendika binasını işgal ederek 'Liman-İş bu ne iş. Yöneticilerimizin direnişteki işçilere sahip çıkmasını istiyoruz' yazılı dev döviz açtı. İşçiler, binanın camlarına yapıştırdıkları pankartlarla da sendika yönetimini eleştirdi.

Sendika binasının balkonundan işçiler adına bir açıklama yapan Zeki Aytiş, 8 ay önce sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını ileri sürerek, "Bu süre zarfından 250 gündür işe geri dönebilmemiz adına bize verilen hiçbir söz ve yapılan protokol yerine getirilmemiştir. Biz sendika genel merkezimizin bizleri sattığı kanısına vardık. Eğer bizleri satmamışlarsa, sendika genel merkez yöneticilerinin gelip bu sorunu çözmelerini istiyoruz" dedi.

Aytiş, sorunlarının çözülmemesi halinde Mersin'deki bu eylemi Ankara'daki Liman-İş Genel Merkezi'ne taşıyacakları uyarısında bulundu. Bu arada Liman-İş Sendikası Mersin Şube yöneticilerinin, işçilerin eyleminden dolayı polise herhangi bir şikayette bulunmadıkları belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim