• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Liman işletmeciliği hakkında herşey

Liman işletmeciliği hakkında herşey
Yrd.Doç.Dr. Soner Esmerin “Liman İşletmelerinde Hizmet Pazarlaması ” adlı kitabı yayınlandı.

Yrd.Doç. Dr. Soner Esmer’in “Liman İşletmelerinde Hizmet Pazarlaması: Pazarlama İletişimi” adlı ikinci kitabı Detay Yayınları’ndan yayınlandı.

Kitapta liman işletmeciliğinin en önemli sorunlarından birisinin eğitimli ve nitelikli iş gücü olduğu vurgulanarak; “lojistik ve denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirmek üzere Türkiye’de denizcilik liseleri, lojistik, denizcilikle ve limancılıkla ilgili meslek yüksekokulları, denizcilik fakülteleri ve lojistik ve denizcilikle ilgili lisansüstü programların sayısının her geçen gün arttığı” belirtilmiştir. Kitap, bahsedilen hedef kitleye yönelik olarak liman işletmeciliğinin temel başlıklarını kapsamakta, ayrıca Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı’nın (UNCTAD) liman hizmet pazarlaması konusundaki temel bilgilere değinmekte ve sektörün ihtiyacına yönelik konuları içermektedir.

Toplam üç bölümden oluşan kitabın birinci bölümü, limancılığın bir hizmet sektörü olması nedeni ile hizmet pazarlaması ve hizmet kalitesine yönelik bilgiler içerirken, ikinci bölümde liman hizmetleri pazarlaması konusu detayları ile ele alınmıştır. Bu bölümde liman işletmelerinde verilen hizmetler, gemilere ve yüklere verilen hizmetler olarak ayrıştırılmış, liman hizmetleri pazarlamasında kullanılabilecek yöntemler incelenmiştir. Kitabın üçüncü ve son bölümünde ise limanlarda pazarlama iletişimi konusu kapsamında Türkiye’deki özel liman işletmelerinin katılımı ile bu limanların pazarlama iletişiminde kullandıkları araçlara yönelik bir araştırma sonuçları ile sunulmuştur.

mmm.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim