• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Liman Kentleri Kongresi İzmir'de başlıyor

Liman Kentleri Kongresi İzmir'de başlıyor
"Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi"nin ikincisi, "Akdeniz'de Turizm: Kruvaziyer Turizmi" ile "Akdeniz'de Ticaret" temalarıyla 14 Ekim Perşembe günü de İzmir'de gerçekleştirilecek.

Liman Kentleri Kongresi başlıyor

İzmir Ticaret Odası tarafından ilki 2008 yılında düzenlenen "Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi"nin ikincisi, "Akdeniz'de Turizm: Kruvaziyer Turizmi" ile "Akdeniz'de Ticaret" temalarıyla 14 Ekim Perşembe günü de İzmir'de gerçekleştirilecek.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Akdeniz ülkelerinin ortak amaçlar etrafında birleşmelerinin yolunun son derece açık olduğunu belirterek, "Çünkü Akdeniz'de binlerce yıllık ortak bir kültürümüz var. Güçlü ticari bağlar var, ticaretin kültür taşıyıcı fonksiyonu var. Bu bilinçle benzerliklerimizin sağladığı avantajla, geleceğimizi ortaklaşa şekillendirmek için ilk adımı 2008 yılında düzenlediğimiz "I. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri: Geçmiş ve Gelecek Sempozyumu" atmıştık" dedi.

Büyük ilgi gören ve çeşitli Akdeniz ülkelerinden oda başkanları, iş konseyi başkanları ile yerli ve yabancı akademisyenlerin katıldığı sempozyumun iki yılda bir düzenlenecek olan düzenli bir kongreye çevrilmesi kararının alındığını hatırlatan Demirtaş, "Bu başlangıcı daha iyi ilişkiler ve işbirliği çerçevesinde hep birlikte geliştirerek Akdeniz'in geleceğine olumlu anlamda katkıda bulunmak ve aynı zamanda ortak geleceğimize sahip çıkmak amaçladık. Bunun ilk şekli ve önümüzdeki yıllarda yürütülecek faaliyetlere yön verecek olan Kongre Sonuç Bildirgesi olarak ortaya konuldu" dedi.

-Kruvaziyer Turizm-

Sempozyumda alınan kararlar doğrultusunda kongre hazırlıkları için geçtiğimiz yıl çalışma gruplarının toplanarak kongre hazırlıklarını yaptığını belirten Demirtaş, bu yılki kongrenin 14 Ekim Perşembe günü düzenlenmesini kararlaştırıldığını söyledi. Sekretaryası İTO tarafından yürütülen kongrenin bu yılki ana konularının, "Akdeniz'de Turizm: Kruvaziyer Turizmi" ile "Akdeniz'de Ticaret" olarak belirlendiğini kaydeden Demirtaş, kongreye 11 ülkeden Oda başkanlarının, kruvaziyer şirketi üst düzey yöneticilerinin aralarında olduğu 28 temsilcisi ile Türkiye'den çeşitli odalardan 14 temsilcinin katılacağını söyledi.

İkinci defa düzenlenmesi ile kongrenin kurumsallaşması ve sürekliliği açısından çok önemli bir adım atıldığını belirten Demirtaş, "İzmir'e böyle uluslararası bir organizasyon kazandırdığımız için ayrıca mutluyuz" dedi. Kongre katılımcıları arasında Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği Başkan Giovanni Spadoni, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Rachid Mohammed-Rachid gibi önemli isimlerin katılacağını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"İki oturumumuzdan ilki Akdeniz'de Turizm: Kruvaziyer Turizmi başlığıyla gerçekleştirilecek. Akdeniz'de turizmin en hızlı gelişen alanı kruvaziyer turizmi ve İzmir'de Akdeniz'in kruvaziyerde yükselen yıldızı. Bu nedenle toplantının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Akdeniz pazarına hakim olan en önemli kruvaziyer şirketlerinin yöneticileri toplantıya katılacak. Akdeniz'de ortak liman ve lojistik merkez yatırımları, Akdeniz limanları arasında işbirliğinin geliştirilmesi, Akdeniz'de ulaşım sorunları ve çözüm önerileri, Akdeniz limanları arasında direkt feribot ve kruvaziyer seferlerinin geliştirilmesi, yat turizmi ve bölgesel geçişlerin kolaylaştırılması ile Akdeniz'de alternatif turizm türlerini konuşacağız.

Ağırlıklı olarak Akdeniz'in çeşitli kentlerinden gelen oda başkanlarının katılımıyla düzenlenecek Akdeniz Ticareti başlıklı ikinci toplantı da Akdeniz'in ortak tanıtımında eksiklikler ve yapılabilecekler, Akdeniz'de ticaretin önündeki engellerin kaldırılması ile Akdeniz ülkeleri arasında vizelerin kaldırılması ve vize işlemlerinin kolaylaştırılması konularını masaya yatırılacak. Akdeniz Mutfağı'nın geliştirilmesi de özellikle üzerinde durulacak konulardan birisi olacak. Akdeniz'de ticaretin geliştirilmesi, işbirliğinin arttırılması açısından kongre çok yararlı olacağına, yeni işbirliklerine ve yeni ortaklıklara kapı açacağına inanıyorum."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim