• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

'Liman Kentlerinde Değişimi Yönetmek'

'Liman Kentlerinde Değişimi Yönetmek'
‘Liman Kentlerinde Değişimi Yönetmek: Mersin’in Geleceğine İlişkin Perspektifler’ konulu panel MDTO sponsorluğunda 12 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

 

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), denizcilik sektörüne yönelik faaliyet ve sorumluluklarını gerçekleştirirken, Mersin’in fiziki koşulları ile kent insanının yaşam kalitesini arttırmaya yönelik projelere de destek olmaya devam ediyor.

12 Mart 2013 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Mersin Temsilciliği’nin katkılarıyla düzenlenecek olan ‘Liman Kentlerinde Değişimi Yönetmek: Mersin’in Geleceğine İlişkin Perspektifler’ konulu panel MDTO sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Mimarlar Odası Mersin Şubesi Konferans Salonu’nda yapılacak panel ile Doğu Akdeniz’in önemli çekim merkezlerinden biri olma yönünde hızla ilerleyen Mersin’i bir dünya kenti olarak geleceğe taşıyacak bütüncül kentsel gelişim hedeflerinin belirlenmesine katkıda bulunacak tartışma platformu oluşturmak amaçlanıyor. Panel ile ayrıca kentsel değişim sürecinin yönetimi konusunda Londra, Barselona ve Beyrut gibi önemli liman kentlerinde yapılmış bütüncül uygulamaların deneyimlerinden faydalanarak Mersin’in bu konudaki yol haritasını belirleyebilmek hedefleniyor.

Panelde “Liman Kentlerinde Dönüşüm: Dünyadan Örnekler” ve “Kentsel Dönüşüm Kıyı Alanları Planlaması” adlarıyla iki ayrı oturum düzenlenecek. Panele Prof.Dr Tamer Gök, Lübnan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Trablus Belediyesi Kültürel Miras ve Tarihi Eserleri Koruma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Halid Tadmori, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Kocabaş, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd.Doç.Dr. Fikret Zorlu, Yrd.Doç.Dr. Nida Naycı, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nil Uzun, Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi’nden Mücella Yapıcı ve Şehir Plancısı M.Remzi Sönmez konuşmacı olarak katılacak.

Yöneticiliğini Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş’in yapacağı, ‘Liman Kenti Mersin’de Değişimi Yönetmek’ konulu forum ise Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Şehir Plancıları Odası Mersin İl Temsilciliği’nden Ali Cenap Yoloğlu, Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nden Sabri Konak ve Mersin Liman İşletmesi Genel Müdürü İsmail Hakkı Tas’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Kapanış ve panele ilişkin değerlendirme ise Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cânâ Bilsel tarafından yapılacak.

limanns.jpgliman-broser.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim