• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Liman sıkıntısı İstanbul’a 250 bin turist kaybettirdi

Liman sıkıntısı İstanbul’a 250 bin turist kaybettirdi
Kruvaziyer turizminin uğrak limanı haline gelen İstanbul’un, büyük gemileri alacak limanı olmaması nedeni ile büyük kayıp yaşayacağı belirtiliyor.

Kapasitesi 3.500 kişiyi aşan gemiler İstanbul limanına giremiyor. Kruvaziyer turizminin uğrak limanı haline gelen İstanbul’un, büyük gemileri alacak limanı olmaması nedeni ile büyük kayıp yaşayacağı belirtiliyor.

Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Öner, Galata Port sürecinde son iki yıldır büyük zorluk ve risklerle yürütülen kruvaziyer operasyonlarında liman inşaatının gecikmesi nedeniyle sıkıntı çektiklerini kaydetti.  Öner, İstanbul’a gelecek olan ortalama 3.500 yolcu kapasiteli kruvaziyer gemilerinin limana alınamadığını kaydetti.

80 SEFER İPTAL EDİLDİ

Öner, “Türkiye ve İstanbul’un imajının zedelenmesine ve turist kaybına sebep olacak ve sektöre büyük bir darbe niteliği taşıyacak bir gerçekle karşı karşıyayız. Şu anda liman 80 sefer kruvaziyer gemisine yanaşma teyidi vermediği için bu gemiler iptal edilme durumundadır. Bu iptaller 250 bin Amerikalı turistin kaybı demektir” dedi.

Bu iptallerin önümüzdeki dönemlerde domino etkisi ile hızla artabileceğine işaret eden Öner, “Bu olumsuzluk 2017 yılında Kruvaziyer gemilerinin İstanbul seferlerinin tamamının iptali gibi bir riski de beraberinde getirmektedir. Zira kruvaziyer şirketlerinin tamamı 2017 programlarını bitirmektedirler. İstanbul’umuzun uluslararası nitelikte bir kruvaziyer limanına kavuşmasının bir zorunluluk olduğu görüşündeyiz. Kamu hizmeti anlamında olan liman hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi özelleştirme esasları içinde öncelik taşıması gerekiyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim