• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Limanla ilgili ÇED toplantısı olumlu geçti

Limanla ilgili ÇED toplantısı olumlu geçti
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yapımı planlanan, Liman Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığı'nda düzenlenen ÇED toplantısı sona erdi.

Alaplı Liman Projesi ile ilgili ÇED toplantısı olumlu geçti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yapımı planlanan, Liman Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığı'nda düzenlenen ÇED toplantısı sona erdi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Ankara'da Çevre Bakanlığı'nda düzenlenen Alaplı Liman Projesi ile ilgili ÇED toplantısının olumlu geçtiğini söyledi. Toplantıda, Tarım Bakanlığı, Çevre Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı gibi kurumların Liman Projesi ile ilgili olarak olumlu görüş belirttiğini kaydeden Çimenoğlu, sadece Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri tarafından görüş belirtilmediğini söyledi.

Toplantının genel anlamda olumlu geçtiğini belirten Çimenoğlu, ”Liman Projesi ile ilgili toplantı benim umduğumdan güzel ve iyi geçti. Bütün kurumlar Çevre Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı, Sağlık Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı gibi kurumlar dosyayı incelemiş ufak tefek şeyler söylediler 'bunları tamamlayın' diye, 'ona göre karar vereceğiz' dediler. Herkes kararını verdi. Bir tek Ulaştırma Müdürlüğü'nden görevliler 'biz görüşümüzü sonra vereceğiz' dediler. Orada toplantıyı yöneten başkan 'Herkes liman projesi ile ilgili olumlu görüşlerini fikirlerini iletti bir tek siz belirtmediniz" dedi.

Çimenoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Onlarda daha kararını veremediklerini söylediler. Çevre Bakanlığında düzenlenen toplantıda ÇED raporu olumlu olarak çıktı. Limanın ÇED raporu süreci olumlu olarak sonuçlandırıldı. ALPORT firmasının ÇED raporunu hazırlayan firma 5 iş günü içerisinde dosyada iki takım dosyayı Çevre Bakanlığına teslim edecekler. Çevre Bakanlığı burada Ulaştırma Bakanlığı ÇED toplantısında görüşünü belirtmediği için Ulaştırma Bakanlığına yazı yazacak Ulaştırma Bakanlığı da ÇED yönünden 5 iş günü içinde olumlu ya da olumsuz görüşünü Çevre Bakanlığına bildirmek zorunda olacakmış. Ulaştırma Bakanlığı olumlu görüşünü iletirse dosyayı Zonguldak Valiliğine yazı yazıyormuş. Valilik tarafından da 10 iş günü içerisinde ilgili belediye ve ilgili kurumlara duyurusunu yapıyormuş. Duyuru yapıldığına yönelik valilik tarafından bakanlığa yazı yazılmasının ardından bakanlıkta ÇED belgesini veriyormuş. Şayet Ulaştırma Bakanlığı 5 iş günü içerisinde görüşünü bildirmediği takdirde 3 ile 6 ay gibi bir süre zarfından Ulaştırma Bakanlığı'nın görüşünü bildirmesi beklenecekmiş” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim