• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Limanlar Konecranes ile buluşturuyor

Limanlar Konecranes ile buluşturuyor
İş makineleri sektöründe güvenilir bir çözüm ortağı olarak bilinen Ascendum Türk, yeni Konecranes endüstriyel ekipmanları ile havayolu, demiryolu ve denizyolu taşımacılarına üstün performans ve 4 kat daha uzun ömür vaat ediyor.

2010 yılının Temmuz ayından itibaren Volvo İş Makineleri’nin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Portekiz merkezli ASC Grup Şirketler Topluluğu, iş makineleri sektöründe yakaladığı başarıların ardından Ascendum Türk adını alarak Türkiye ve Ortadoğu’daki faaliyetlerine hız verdi. Ülkemizdeki yatırımlarını arttırarak Ascendum Türk’ü daha iyi bir konuma getirmek için holdingleşme sürecine giren firma, Sandvik markasının mobil kırıcılar segmentinin Türkiye distribütörlüğünü de alarak Ascendum Makina Yatırım Holding AŞ adı ile çalışmalarına devam etti. Sırasıyla, ikinci el iş makineleri için ‘Second New’, iş makinesi kiralama hizmetleri için de ‘Good Rental’ markalarını yaratan firma, Sandvik ve Chicago Pneumatic’ten sonra Air Rail markalarının da Türkiye distribütörlüğünü aldı.

Ascendum Türk ve şirketin yeni distribütörlükleri hakkında bilgiler veren Ascendum Türk CEO’su Mahir Hocaoğlu, altyapı, yol yapım, inşaat ve madencilik sektörlerine Volvo İş Makinaları, Sandvik ve Chicago Pneumatic gibi önemli markalarla hizmet veren Ascendum Türk’ün Ascendum Makina Yatırım Holding AŞ’nin amiral şirketlerinden birisi olduğunu belirtti. Ascendum Türk’ün Air Rail Türkiye organizasyonuyla şimdi de limanların ve lojistik sektörünün ekipman ihtiyaçlarını, uygun ve ekonomik araçlarla karşılamak istediğini söyleyen Hocaoğlu, “İspanya, Polonya ve Portekiz başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yıllardır başarılı çalışmalar yürüten ve konusunda uzman bir şirket olarak nitelendirilen ASC Grup Şirketler Topluluğu içerisinde yer alan Air Rail’in Türkiye kolu şimdi bu tecrübeyi ve uzmanlığı Türkiye’deki iş ortaklarının hizmetine sunuyor” şeklinde konuştu.

 
‘ÖNEMLİ MARKALARLA HİZMET VERİYORUZ’
 
Bünyesindeki önemli markalarla havayolları, demiryolları, limanlar ve lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu büyük ekipmanların Türkiye’de satış ve satış sonrası hizmetlerini yürüten Air Rail Türkiye’nin, Türk sanayicisine bütün dünya tarafından kalitesi bilinen markalarla hizmet verdiğine dikkat çeken Hocaoğlu, “Demiryollarına hat bakım ve inşaat ile bakım merkezi ekipmanları, havalimanlarına yer hizmetleri ve bakım merkezi ekipmanları, limanlara ise forkliftler, konteyner istifleme ve elleçleme ekipmanları, side-lifter’lar ve liman traktörleri getiriyoruz. ART bünyesinde satışa sunulan Konecranes marka liman forklift ve ekipmanları Türkiye’de çok iyi bilinen ürünlerdir. Üstelik tüm bu ürünler için Ascendum Türk bünyesindeki Good Rental departmanı güvencesiyle kiralama alternatifi de sunuyoruz” dedi.
 
‘SATIŞ SONRASI HİZMETLERDE GÜÇLÜ BİR KONUMDAYIZ’
 
Ascendum Türk’ün satış sonrası hizmetlerdeki gücü ve geniş hizmet ağının ART bünyesindeki ürünleri daha cazip hale getirdiğinin altını çizen Hocaoğlu, “Yedek parça lojistiğindeki hızımız ve servis hizmetindeki uzmanlığımızla, adı geçen ürünlerde de artık müşterilerimizin memnuniyetini sağlayacak Air Rail’in yurt dışı tecrübesini Türkiye’ye getirmiş” oluyoruz dedi.
 
KONECRANES EKİPMANLARI ARTIK TÜRKİYE’DE!
 
80 yılı aşkın tecrübesiyle faaliyetlerine devam eden İsveçli Konecranes’ın artık Türkiye limanlarında boy gösterdiğini ifade eden Hocaoğlu, “10 ila 65 ton arası forkliftler, 10 ila 85 ton arası konteyner istifleme ve elleçleme ekipmanları ile liman traktörlerini Türkiye’de satışa sunuyoruz. Konecranes marka CLX Serisi zincirli ceraskallar ile müşterilerimize üstün performans ile yüzde 25 daha fazla hız ve dört kat daha uzun ömür sağlıyoruz. Ayrıca Yeni CLX zincirli ceraskalları, imalat sanayisindeki montaj hücreleri gibi bağımsız uygulamalarda ve iş istasyonu vinçleri veya portal vinçlerde de kullanılabilir özellikleri ile rakiplerinden farklılık gösteriyor” diyerek sözlerine devam etti.
 
‘3 YENİ VİNÇ İLE TÜRK LİMANLARININ GÖZDESİ OLACAĞIZ’
 
Konecranes’ın tamamen baştan tasarladığı üç yeni vinci pazara sunduğunu kaydeden Hocaoğlu, CLX serisi bu yeni vinçler ile ilgili şunları söyledi: “Vinç ve kaldırma ekipmanları konusunda dünya çapında bir uzman olan Konecranes, iş istasyonu kaldırma sistemleri portföyünü CLX serisi yeni zincirli vinçleri ile genişletti. CLX02 tip vinç 63-320 kg arasında kaldırma kapasitesi,  CLX05 tip vinç 250-630 kg kaldırma kapasitesi ve  CLX10 tip vinç 1.000-2.500 kg kaldırma kapasitesi sağlıyor. Sağlam çelik konstrüksiyon sayesinde, yeni CLX zincirli ceraskallar daha ağır yükleri kaldırabiliyor ve önceki modellere göre dört kat daha uzun ömür sağlıyor. Patentli zincir dişlisi sayesinde, kaldırma zincirlerinin de ömrü daha uzundur. Zincir dişlisinin yeni geliştirilmiş, yağlamalı tahriki, daha üstün güç aktarımı ve 6:1 değerinde hız oranı sağlıyorr; bu sayede CLX zincirli ceraskalları önceki modellere kıyasla yüzde 25 daha fazla hız sunuyor.”
 
‘CLX CERASKALLAR YÜKSEK GÜVENLİK STANDARTINA SAHİP’
 
CLX zincirli ceraskallarının başka bir özelliği de yüksek güvenlik standartlarına sahip olmasıdır’ diyen Hocaoğlu, “Fren ve kavrama, kavramada meydana gelebilecek bir arızada bile yükün düşmesini engelleyecek şekilde tasarlanmıştır. CLX Serisi’nin bakımı oldukça kolaydır: Tüm bileşenlere kolayca erişilebilir, hiçbir parçayı çıkarıp takmaya gerek yoktur ve tüm elektronik sistemi sadece iki kompakt devre kartına monte edilmiştir. Tüm modeller enerji tasarruflu ve RoHS yönetmeliklerine uygundur. Zincirli ceraskallar, -20°C ve +50°C arası hava sıcaklıklarında çalışmaya uygundur” diyerek sözlerini tamamladı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim