• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Limanlarda ‘kullandıkça öde’ dönemi

Limanlarda ‘kullandıkça öde’ dönemi
Portunus Liman Grubu Satış Müdürü Önder Türker, “Müşterimiz istediği ürünü, ne zaman ihtiyaç duyarsa duysun elinin altında buluyor. Bu uygulamayla Work Shop olayını Shop in Work’e çevirdik” diyor.

Portunus, müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını depolarına ücretsiz yığıyor.
Portunus Liman Grubu Satış Müdürü Önder Türker, “Müşterimiz istediği ürünü, ne zaman ihtiyaç duyarsa duysun elinin altında buluyor. Bu uygulamayla Work Shop olayını Shop in Work’e çevirdik” diyor.

Shop in Work uygulamasıyla hem müşterilerinin ürünlere ulaşım kolaylığını artıran Portunus, hem de kendi depo giderlerini azaltmayı başarıyor. Patentini alarak hayata geçirdikleri bu yeni sistem ile ilgili bilgi veren Portunus Liman Grubu Satış Müdürü Önder Türker, uygulamanın ayrıntılarını Lojistik Ekipmanlar okuyucuları için paylaştı.

“WORK SHOP OLAYINI TERSİNE ÇEVİRDİK”

Aynı işi yaptıkları onlarca firma arasından öne çıkmak için inovatif uygulamalara ihtiyaç olduğunu söyleyen Portunus Liman Grubu Satış Müdürü Önder Türker, hayata geçirdikleri yeni uygulamalarla bunu başarıyla yerine getirdiklerini söyledi. Özellikle de ‘Shop in Work’ uygulamasının hem yurt içi hem de yurt dışında beğeniyle karşılandığını söyleyen Türker, uygulamanın çalışma sistemini şöyle anlattı:

“Shop in Work uygulamasında, müşterimize 1 milyon dolara kadar ürün veriyoruz. Aslında hediye etmiş oluyoruz, Çünkü bu 1 milyon dolara kadar ürün karşılığında hiçbir ücret talep etmiyoruz. Müşterimiz ilk etapta şaşırıyor. Bu ürünleri teslim ettikten sonra müşterimiz o ay içerisinde ihtiyacı olan malzemeyi bizim ona sunduğumuz stoktan kullanmaya başlıyor. Ay sonu geldiğinde de vermiş olduğumuz ürünleri sayıyoruz ve eksiklerin listesini çıkararak yerine yenisini getiriyoruz ve 1 milyon dolara kadar olan ürün stokunu sabitliyoruz. Müşterimizden de, sadece yerine koyduğumuz ürünlerin parasını alıyoruz. Bir yılın sonunda da ürünleri geri alıyoruz ya da müşteri tüm ürünleri satın alabiliyor. Biz aslında bu uygulamayla Work Shop olayını tersine çevirmiş oluyoruz. Bu sistemin avantajı şu, hem bizim müşterimiz istediği ürünü, ne zaman ihtiyaç duyarsa duysun elinin altında buluyor. Üstelik herhangi bir stok yapmak için de ekstra bir maliyete ihtiyaç duymuyor. Ve tabi ki ihtiyaç duyulan ürünün her an elinizin altında olduğunu bilmek size ayrı bir güven duygusu veriyor ve tüketimi hızlandırıyor. Bizim açımızdan bakıldığında da, ürünü kendi depomuzda muhafaza edip ayrı bir depolama maliyeti ödemektense, müşterimizin deposunu kullanmış oluyoruz.”

Shop in Work uygulamasının patentini aldıklarını söyleyen Önder Türker, her fırsatta ticaret hayatında yenilikçi olunmasının önemine dikkat çekiyor. Farklı olmanın şirketleri bir adım ileriye taşıdığını söyleyen Türker, “Bizim yaptığımız da tam olarak bu. Yeni uygulamalarla hem kendimizi öne çıkarıyoruz hem de müşterilerimiz açısından büyük kolaylıklar sağlıyoruz” diye konuştu.

ZPMC YETKİSİ BİZİ DAHA AVANTAJLI HALE GETİRDİ”

Dünyanın en büyük vinç üreticisi ZPMC’nin Akdeniz yetkili acentesi konumunda olan Portunus Liman Grubu, bu yetkinin resmiyet kazanmasıyla daha da avantajlı bir konuma geçti. Daha önce de ZPMC’nin yetkili acentesi konumunda olduklarını söyleyen Portunus Liman Grubu Satış Müdürü Önder Türker, bu yetkinin resmiyet kazanmasıyla birlikte ‘ulaşılabilirlik’ açısından bir adım öne geçtiklerini söyledi. Türker, “Bu bölgede birlikte iş yaptığımız şirketlere yakın olmak bizi daha avantajlı konuma getirdi. Çünkü satış yaptığımız ya da yapacağımız müşterilerimiz, ZPMC’nin resmi yetkili acentesine yakın olmayı bir avantaj olarak görüyor. Yakınlarında her an yardım alabilecekleri, destek isteyebilecekleri, hiçbir pürüz çıkmadan alışveriş yapabilecekleri birilerinin olması, kendilerini daha güvende hissettiriyor. Şu anda dünyanın en büyük liman zincir grupları bizimle çalışıyor. Özellikle de Akdeniz ve Ortadoğu bölgelerinde oldukça geniş bir iş hacmine sahibiz ve bunu da, ZPMC ile oluşturduğumuz bu resmiyete borçluyuz” diye konuştu.

PORTUNUS PİPAVAV’DA

Portunus Liman Grubu’nun limanlarını gençleştirmeye ve geliştirmeye devam ettiğini söyleyen Satış Müdürü Önder Türker, son olarak Hindistan’daki APM Terminals Pipavav Limanı'nın rıhtım vinçlerinin yenilenmesi için yeni bir sözleşme imzaladıklarını belirtti. Pipavav projesinin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Türker, “Pipavav Limano’nda konveyör sistemleri üzerinde çalışacağız. Tüm rayları ve tekerlekleri değiştirecek ve operatör kabinlerini de yeni ve ergonomik tasarımı ile değiştirileceğiz. Bizim için en önemli noktalardan biri güvenlik… Özellikle de kullanılmaya başlandıktan 10 yıl sonra vinçler, çok dikkatli bir şekilde uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde kontrol edilmelidir” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim