• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Lojistik dünyası İstanbul'da buluşacak

Lojistik dünyası İstanbul'da buluşacak
FIATA Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen "Konşimento'nun Yolculuğu" sergisinde 18. yy'dan günümüze ulaşan, farklı ülkelerden ve çeşitli dillerdeki konşimentolar yer alacak

 Uluslararası Taşımacılık İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu'nun (FIATA) İstanbul'da gerçekleştirilecek 2014 yılı Dünya Kongresi, lojistik dünyasını tüm paydaşlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. 

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nden (UTİKAD) yapılan açıklamaya göre, UTİKAD evsahipliğinde 13-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek "FIATA Dünya Kongresi 2014 İstanbul" için geri sayım devam ediyor. 

İlk kez bir sergi etkinliğine de imza atılacak kongre kapsamında, MSC Gemi Acenteliği Dokümantasyon Hizmetleri Müdürü Ahmet Aytoğan'ın 20 yıldır koleksiyonunu yaptığı konşimentolar (gemiye teslim edilen bir mala karşılık olarak verilen alındı evrakı) ve hikayeleri sergilenecek. 

"Konşimento'nun Yolculuğu" sergisinde 18. yüzyıldan günümüze ulaşan, farklı ülkelerden ve çeşitli dillerdeki konşimentolar yer alacak. Aytoğan'ın koleksiyonunda bulunan ve en eskisi 1763 yılına ait olan 450 konşimentonun önemli bir kısmının katılımcılarla buluşacağı sergi, denizciliğin ve denizyoluyla yük taşımacılığının gelişimini de gözler önüne serecek. 

Dünyada ve Türkiye'de hızla büyüyen lojistiğin gelecek öngörüleri tartışılacak

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sektörün tüm paydaşlarını buluşturan kongrede, 5 gün boyunca dünyada ve Türkiye'de hızla büyüyen lojistiğin gelecek öngörülerini tartışırken, ilk kez bir sergi etkinliğine de imza atacaklarını kaydetti. 

Özel bir çabayla toplanan konşimentoların uluslararası bir kongrede dünya ile buluşmasına aracı olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Erkeskin, "Kongremize gelerek bu koleksiyonu izleyenler lojistik dünyamızın içinde 'konşimento tahtında' çok zengin ve tarihi bir yolculuk yapacaklar" dedi. 

Ahmet Aytoğan ise çoğu insanın konşimentonun ne kadar kıymetli bir evrak olduğunun farkında olmadığını ifade ederek, "Konşimento aslında değerli bir borç senedidir. Aynı zamanda, malı ve malın mülkiyetini temsil eden çok değerli evraktır. Düzenlediğimiz bu sergilerle, konşimentonun önemini anlatıp farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. UTİKAD ev sahipliğindeki kongrede sergimiz ülkemiz sınırları dışına çıkma imkanı da bulacak. Lojistik sektörünün üst düzey temsilcileri ve karar vericilerine bu emeğimizi ve konşimentonun önemini anlatabilme fırsatımız olacak" açıklamasında bulundu.  

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim