• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

“Lojistik gelecek vaat eden bir sektör”

“Lojistik gelecek vaat eden bir sektör”
Türkiye’de 2001 yılından beri faaliyet gösteren taşıma ve lojistik firması DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. Genel Müdürü Ozan Önder, lojistik sektörünün inovasyona açık ve gelecek vaat eden bir sektör olduğunu söyledi.

 

Önder, ekonomik faaliyetin küresel bir nitelik kazanmasıyla hiç bir ülke, hiç bir şirketin, baştan sona kendisinin yaptığı müstakil bir üretim faaliyeti yürütmediğini söyledi. Önder, “Lojistik faaliyet burada devreye girerek hammaddenin başlangıç noktasından, ürünün tüketildiği son noktaya kadar, ürünlerin, hizmetlerin ve bilgi akışının, en etkin ve verimli bir şekilde her iki yöne doğru hareketinin ve depolanmasının, planlandığı, uygulandığı ve kontrol edildiği tedarik zinciri süreci aşaması olarak tanımlanmaktadır” şeklinde konuştu.
 
Ozan Önder, uluslararası alandaki ticari faaliyetlerin gelişmesi ile birlikte lojistik alanının şirketlerin başarısını etkileyen önemli faktörlerden biri olduğunu belirterek, “Lojistik sektörünün genişliği ve sürekliliği bu alanda yetişmiş nitelikli elemanlara olan ihtiyacın devam edeceğinin birer göstergesidir dedi. Uluslararası ölçüt ve niteliklere uygun eğitimi almış her bireyin bunu çalışma hayatıyla pekiştirerek hem kendisine hem de çalıştığı şirkete değer katacağını da sözlerine ekleyen Önder,  global bir arz – talep ve dağıtım zincirinin halkası olarak uluslararası iş bölümünün içinde lojistik faaliyeti sürdürmekteyiz” dedi.
 
Önder  sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitelerde 2000’li yılların başında Lojistik ile ilgili herhangi bir bölüm çok nadir açılırken, şimdilerde neredeyse üniversitelerin olmazsa olmazı konumuna gelmiştir. Hem sektörün ihtiyacı olan uzman personeli yetiştirmek hem de uluslararası ölçüt ve nitelikte eğitim olanakları sunmaktadırlar.  Bu anlamda sektöre yön veren firmalar olarak bizlerde üstümüze düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve  şirket içi eğitimlerle kaliteli personel yetiştirmeye çalışıyoruz. DSV olarak 2013 yılında da üniversite öğrencilerinin zorunlu staj süreçlerine destek vermeye devam edeceğiz. Bizler gibi kurumsal şirketlerin genç öğrencilere destek olmasının kalifiye iş gücü potansiyelinin arttırılmasında sektör için çok önemli bir faktör olduğunu ve katkı sağladığını düşünüyorum. Konu ile ilgili hali hazırda desteklediğimiz ve dirsek temasında bulunduğumuz üniversiteler bulunuyor. 2013 yılında da bu desteği arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim