• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Lojistik Koordinasyon Kurulu en kısa zamanda kurulacak

Lojistik Koordinasyon Kurulu en kısa zamanda kurulacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, “Lojistik Koordinasyon Kurulu en kısa zamanda kurulacak” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı – TOBB Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Yıllık Koordinasyon Toplantısı “Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm” temasıyla yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, TOBB İkiz Kuleler’deki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun en kısa zamanda kurulacağını, söz konusu kurulla ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Aydın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ortaklığıyla kara sınır kapılarının modernizasyonun yapıldığını anlatarak, bunların çok önemli olduğunu söyledi. Aydın, AB şartı olan sayısal takograf konusunda yapılan ortaklığın çok güçlü bir performans gösterdiğine işaret etti.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete de son 13 yılda ülke olarak yakalanan başarının sırrının ortak akıl olduğunu ifade ederek, her toplumsal kesimin, her farklı düşüncenin, her farklı anlayışın geçen dönemde yönetim kademelerinde kendisini temsil etme imkanı bulduğunu söyledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın olağanüstü fırsatlarla beraber zorluklar da getirdiğini dile getiren Mete, özellikle karayolu taşımacılığının gelişiminin Mısır’da, İran’da, Suriye’de, Avrupa’da önünün kesildiğini, şimdi de Rusya kriziyle bir kez daha engellerle karşılaşıldığını kaydetti.

Türk iş adamlarının Rusya’da yaşadıkları sıkıntıların ilk elden öğrenilmesi ve yetkili makamlar nezdinde çözüm bulunabilmesi amacıyla “Rusya İletişim ve Koordinasyon Masası” kurulduğunu anlatan Mete, Rusya krizinde hükümetin aldığı kararların arkasında olduklarını bildirdi. Rusya krizinde hükümetin çok dirayetli durduğuna işaret eden Mete, “Gerekirse oraya gitmeyiz. Sabırlı olmak lazım. Bizim malları alacaklarsa, bizim kamyonları ve şoförlerini de almak zorundalar” diye konuştu.

TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu da 2023 ihracat stratejisi ile Onuncu Kalkınma Planı kapsamında hazırlanan öncelikli dönüşüm programlarından Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Eylem Planı’ndaki lojistik hedeflerini gerçekleştirmek için beklemeden yola koyulmak gerektiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim