• BIST 9548.09
  • Altın 2492.639
  • Dolar 32.5114
  • Euro 34.551
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Lojistik Merkez çalışmaları devam ediyor

Lojistik Merkez çalışmaları devam ediyor
TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü,Türkoğlu ilçesine Lojistik merkezi kurulması çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

Köprülü, Lojistik merkezinin Kahramanmaraş ve çevre illerinde üretilen ürünlerin dünya pazarına ihraç edilmesinde önemli bir merkez olacağını ifade etti.

Köprülü, bölgede son yıllarda tekstil, çelik eşya, çimento, gübre, termik santral alanında yapılan yatırımların ve artan üretimin İskenderun, Mersin limanları arasındaki demiryolu taşımacılığını karşılıklı olarak artırdığı dolayısıyla da Kahramanmaraş'ta Lojistik Merkez ihtiyacının ortaya çıkması nedeniyle girişimde bulunulduğu şuan itibari ile son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Köprülü, Türkoğlu ilçesinde Devlet demir yollarına ait yatırıma müsait arazinin olması yanında, söz konusu bölgenin mevcut Organize Sanayi Bölgesi ve yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi'ne yakın olması, Türkoğlu İlçesine Devlet Demiryolları Lojistik Merkezi kurulmasını cazip hale geleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, 700 dönüm arazi kamulaştırılarak DDY Lojistik Merkezi kurulması çalışmalarımız devam ediyor. Kahramanmaraş-Köprüağzı arasında bulunan Osmanlı döneminde inşa edilen 25 kilometrelik demiryolu ise yeniden tamamı yerli malzemeler den olmak üzere yapılarak bu yıl sonunda hizmete açılacaktır. Yolların yapılmasıyla saatte 20 kilometre hızla gidebilen trenler 100 kilometre hızla seyredebileceğini belirterek GAP Projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu bölgesinde TCDD'nin dikkat çekici faaliyetleri ve ekonomiye olan katkıları artarak devam edecektir."

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim