• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Lojistik merkez Türkiye'ye örnek olacak

Lojistik merkez Türkiye'ye örnek olacak
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'de ilk defa Mersin'de kurulacak Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin ülkeye örnek olacağını belirtti.

Lojistik merkez Türkiye'ye örnek olacak

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'de ilk defa Mersin'de kurulacak Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin ülkeye örnek olacağını belirtti.

İtalya'daki lojistik merkezlerde incemelerde bulunan Vali Güzeloğlu başkanlığındaki heyet yurda döndü. Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yetkilerinin katılımlarıyla Hilton Otelinde basın toplantısı düzenledi. Vali Güzeloğlu, Türkiye'de ilk kurulacak "Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi civarında kurulacağı bilgisini verdi.

Türkiye'de ilk olacağı için bütün Türkiye'nin Mersin modelini izlediğine dikkat çeken Güzeloğlu, "Mersin'de konuşulan bu şeyler Türkiye'de konuşulan ilk şeyler. Kurulacak bölge Türkiye'nin ilk bölgesi. Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı Mersin modelini uygulayacak. Mersin şu anda merakla bekleniyor. Bunun için doğruyu yapmak için titiz çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Model olunacağı için buluşmanın basit bir buluşma olmadığına dikkat çeken Güzeloğlu şöyle devam etti:

"Konuştuğumuz konu mevsim maliyetinin yüzde 12'si ile yüzde 20'si arasını bulan bir lojistik konusu. Bu gün üretilen ürünün birim maliyetinin ne olduğundan ziyade taşıması ile son pazarda nasıl bir maliyetle buluştuğu çok daha önemli. Bugün biz Mersin olarak Türkiye'nin uluslararası ticaretini beklide başlatan öğreten bir kent geçmişinden bu gün iddiamızı daha üst düzeyde lojistik merkezi bir kent olarak sürdürüyoruz."

MERSİN LİMANI HEDEFİNİ AŞTI

Lojistik ihtisas Organize Sanayi Bölgesi alanında, gerek liman, gerekse Organize Sanayi Bölgesine yakınlık olarak en iyi bölgenin seçildiği bilgisini veren Güzeloğlu,bunun için ayrılan alanın 1 milyon 600 bin metrekare civarında olduğunu kaydetti. Sabah aldığı verilere göre Mersin Limanının 2010 yılını 1 milyon ton konteynır yükü ile kapattığını ifade eden Vali Güzeloğlu, "Bu, hedeflenenin çok üstünde bir rakam. Liman artış ve gelişme olarak dünyada kabul edilen hızın yaklaşık 3 katı bir artış eğiliminde olduğunu gösteriyor. Konvansiyonel denilen konteynır dışı dökme kuru ve sıvı yükte de 6 milyon tonluk toplamla 2010 yılını kapatıyor. Bu değerler artarak yükseliyor. Mersin limanı hedeflenenleri çok kısa sürede aşmıştır." diye konuştu.

Büyüme planlarını başlatan limanda 150 bin metrekarelik dolgu alanı için izinler alınırken liman dışında da 300 bin metrekarelik alanın maliye hazinesinden kiralanma işlemleri tamamlandığını anlatan Güzeloğlu şunları kaydetti:

"Bugün Mersin Limanı'ndan İtalya'nın Trieste'sine dün başlayan seferlerle de Lübnan'ın Tripoli'sine ro-ro seferleri sürüyor. Bu ay sonu İskenderiye'ye ile de ro-ro seferleri başlıyor. Mersin 3 ülkeye Türkiye'yi köprü olarak bağlayan ticaretini ulaştıran ithalatını, ihracatını sağlayan bir iddianın adı olmuştur. Sadece yük değil turizme yolcu taşımada da çok büyük katkı sağlamaktadır." Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise kurulacak Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne alt yapı konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim