• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Lojistik pazar 50 milyar doları aşıyor

Lojistik pazar 50 milyar doları aşıyor
“Türkiye'de lojistik pazarı 50 milyar doları aşıyor,” diyen Logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, 2000 kadar şirketin lojistik alanında faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Lojistikte Fırsat Rüzgarı Esiyor

“Türkiye'de lojistik pazarı 50 milyar doları aşıyor,” diyen Logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, 2000 kadar şirketin lojistik alanında faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Türk lojistik pazarının 2015 yılına kadar iki katına çıkmasının beklendiğini ifade eden Bekar, “Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi olup -kriz faktörü bir yana- düzenli bir şekilde büyüyor,” iddiasında. Kara, deniz, hava, demiryolu taşımacılığı, depolar, limanlar ve ekipmanları ile şehiriçi, şehirlerarası taşımacılık, lojistik çözümleri, finans, yazılım, otomasyon ve telematik fuarı olarak düzenledikleri Logitrans’ın bu gelişmeye karşılık olarak hayata geçirildiğini belirten Altınay Bekar, şunları söyledi:

“Avrupa, Balkanlar, Karadeniz, Kafkaslar, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun bağlantı noktasındaki Türkiye, bu konumunun yanında iç pazar fırsatları, ihracat artışı, gelişmiş altyapısı ve dinamik bir iş gücüne sahip bulunuyor. Bu da fuarımızın en büyük güvencesini oluşturuyor.”

Türkiye’nin, Avrupa’nın vize uyguladığı pek çok ülkenin vatandaşına vizesiz giriş izni verdiğini, bunun da Logitrans katılımcılarına çok sayıda ülkeden çok farklı bir ziyaretçi kitlesi yarattığını savunan Altınay Bekar, şöyle devam etti:

“Dünya ticaretinin ekseni doğuya doğru kayıyor. Türkiye ise iki kesim arasındaki tek mantıklı ülke konumunda bulunuyor. Dünyanın pek çok ülkesinden sadece 3-4 saatlik uçuş mesafesinde bulunuyoruz. Yanısıra, kara ve deniz ulaşımı son derece kolay ve zengin seçeneklere sahip. Gelişmiş fuarcılık altyapısı, salonlar ve buralara ulaşım var. İstanbul’un eğlence, konaklama ve tarih-kültür turizmi kapasitesi çok yüksek. Bu da Logitrans için çok önemli avantajlar oluşturuyor.”

Logitrans Transport Lojistik Fuarı

4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı, EKO Fuarcılık tarafından 4-6 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Logitrans Fuarı’nın hizmet sektöründen ağırlıklı katılımcı profilini karayolu taşımacıları, 3’üncü ve 4’üncü Parti lojistik şirketleri, demiryolu ve denizyolu acenteleri, havayolları, liman otoriteleri, tedarik zinciri yöneticileri, sigorta ve finans kurumları oluşturuyor. Sektörün endüstriyel ayağından ise depolama ve raf sistemleri, forklift, istif makineleri ile depo ekipmanları, yazılım ve otomasyon çözümleri, araç takip ve filo yönetim sistemleri, sinyalizasyon teknolojileri, ticari araçlar, yedek parçaları ve aksesuarları ile çekiciler fuarda sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim