• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Lojistik sektöründe büyük yarış yaşanıyor

Lojistik sektöründe büyük yarış yaşanıyor
Türkiye’nin büyüyen ekonomisi, lojistik şirketlere yaradı.

Lojistik sektöründe büyük yarış

Türkiye’nin büyüyen ekonomisi, lojistik şirketlere yaradı. “Lojistiğin farklı alanlarında hizmet gösteren yüzlerce şirketin yarattığı 50 milyar doları aşkın iş potansiyeli, sektörün ana fuarı Logitrans Transport Lojistik etkinliklerine hız kazandırdı,” diyen Logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, “Büyüyen ticaret hacmi, şirketler kadar onların etkinlik alanlarını da büyüttü,” dedi.

Logitrans ile ekonominin en dinamik sektörü olarak gördükleri lojistik alanında büyük bir açığı giderdiklerini belirten Altınay Bekar şöyle devam etti:

“Dış ticaret şirketlerine verilen lojistik hizmetleri sağlayan yaklaşık 2 bin gümrükleme şirketi, 1.500 uluslararası karayolu taşımacılığı lisansına sahip şirket, 1.000 dolayında uluslararası denizcilik şirketi, 250 taşıma işleri organizatörü (freight-forwarder) şirket ve 250 civarında antrepo bulunuyor. Ayrıca nakliye ambarı işletmecilerini, taşıma işleri komisyoncularını, dağıtım, kargo ve kurye sektöründe çalışan şirketleri de sektör kapsamına dahil etmek mümkün. Logitrans işte tüm bu kesimleri buluşturan bir ana etkinlik olarak düzenleniyor. Sektörün en büyük buluşması, tüm tedarikçi ve hizmet alanları bir araya getirecek.”

Logitrans Transport Lojistik Fuarı

4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı, EKO Fuarcılık tarafından 4-6 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Logitrans Fuarı’nın hizmet sektöründen ağırlıklı katılımcı profilini karayolu taşımacıları, 3’üncü ve 4’üncü Parti lojistik şirketleri, demiryolu ve denizyolu acenteleri, havayolları, liman otoriteleri, tedarik zinciri yöneticileri, sigorta ve finans kurumları oluşturuyor. Sektörün endüstriyel ayağından ise depolama ve raf sistemleri, forklift, istif makineleri ile depo ekipmanları, yazılım ve otomasyon çözümleri, araç takip ve filo yönetim sistemleri, sinyalizasyon teknolojileri, ticari araçlar, yedek parçaları ve aksesuarları ile çekiciler fuarda sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim