• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Lojistik sektörünün aşamaları konuşuldu

Lojistik sektörünün aşamaları konuşuldu
Düzce Üniversitesi KALDER ve LODER tarafından ortaklaşa düzenlenen “Mükemmellik Modeli ve Lojistik Sektör Uygulaması” konulu panelde lojistik sektörünün uygulanmaya başladığı günden bugüne kadar gelinen kuruluş süreci konuşuldu.

DÜZCE’DE LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN AŞAMALARI KONUŞULDU

Düzce Üniversitesi KALDER ve LODER tarafından ortaklaşa düzenlenen “Mükemmellik Modeli ve Lojistik Sektör Uygulaması” konulu panelde lojistik sektörünün uygulanmaya başladığı günden bugüne kadar gelinen kuruluş süreci konuşuldu.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlene panele, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, KALDER Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kıratlılar, LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Kaynaşlı MYO Lojistik Bölümü öğrencileri ve davetliler katıldı.

Panelde açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, ''Lojistik sektörü ile ilgili olarak daha öncede bazı toplantılar yaptık. Düzce lojistik açısında önemli bir noktada. Çünkü Türkiye'de geçiş noktası olan bir il olarak konumlanmış durumda. Sektörün bir an önce gelişmesini istiyoruz. Düzce'de de bu anlamda çalışmalar yapacağız'' dedi.

Konuşmanın ardından KALDER adına Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kıratlılar, LODER adına Yönetim Kurulu Üyesi Aydan Bilgel kurumlarının tanıtım sunumlarını yaptı. Programın panel kısmında ise ilk olarak Ulusal Kalite Ödül Sekreteri Zülal Kızıltaş, EFQM Mükemmellik Modelini tanıttı.

Kızıltaş, “Tüm organizasyonun kaliteyi sürekli ve verimli bir şekilde sağlamak üzere seferber edilmesidir. Herkes planlı olarak kuruluş hedefleri doğrultusunda müşteri odaklı çalışmaktadır. Pek çok çalışan geliştirmelerde aynı yönü hedeflemektedir. Herkes işlerini daha iyi yapmaya çalışmaktadır. Bir şeyler yapmaya çalışan az sayıda kahramanlar vardır. Tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan veya aşan yüksek düzeyde performans gerçekleştiren ve bu performansı sürdüren kuruluşlar kuruluşun yönetim sistemi için temel bir yapı oluşturur. Çok sayıdaki yönetim araç ve tekniklerine bütünsel bir bakış açısı sağlayarak bunların uyum içinde ve birbirleri ile tamamlayıcı bir biçimde kullanılmaları konusunda kuruluşa yol gösterir. Kuruluş uluslararası kabul görmüş bir yönetim modelini benimsemiş olur. Kuruluş genelinde ortak bir dil ve düşünce birliği sağlar, kuruluşlar Mükemmelliğe giden yolda hangi aşamada olduklarını değerlendirebilirler, mevcut ve planlanan iyileştirme-geliştirme projelerinin belirlenmesi, tekrarların önlenmesi sağlanır” dedi.

Daha sonra bir sunum gerçekleştiren LODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Engin Koban ise, Lojistik Şirketlerinde Kalitenin Önemi'' konusunda bilgiler verdi.

Son olarak konuşan TNT Ekspres Satış ve Pazarlama Direktörü Sinan Türel, EFQM Mükemmeli Modeli TNT Ekspres uygulamaları ve deneyim konusunda bir sunum yaparak “Paket ve kargoları en hızlı ve en güvenilir şekilde dünyanın her yerine ulaştırıyoruz. Avrupa’da lider, 50 uçak, 30 bin 239 araç, 2 bin 653 depo ile yıllık 4,7 milyon adet gönderi yaptık. TNT Express Türkiye’nin Mükemmelliğe Yolculuğu 2000 yılında başladı. 2001 yılında TNT Express Business Excellence, İş Mükemmelliği birimini kurdu.

TNT Express Türkiye bu birimde yerini alarak çalışmalarını sürdürmektedir. İlk öz değerlendirmemizi ödül benzetimi yöntemi ile 2002 yılında gerçekleştirdik. 2003 yılında oluşan ilk EFQM ekibi ile TNT Express Türkiye’nin kalite çalışmaları hız kazandı. TNT Expres Türkiye Öz değerlendirme dokümanının 2003 yılı sonunda hazırladı ve değerlendirmesi için Expres İş Mükemmelliği yöneticisine gönderdi” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından panele konuşmacı olarak katılan konuklara plaketleri takdim edildi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim