• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Lojistik sektörünün yeni açılımı E-Ticaret

Lojistik sektörünün yeni açılımı E-Ticaret
Türkiye’nin önde gelen e-ticaret yazılımları üreticisi Bilginet öncülüğünde, E-Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği (ETİCAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Erdem, e-ticaret için kilit noktanın lojistik olduğunu belirtti.

Lojistik sektörünün yeni açılımı E-Ticaret

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret yazılımları üreticisi Bilginet öncülüğünde, E-Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği (ETİCAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Erdem, e-ticaret için kilit noktanın lojistik olduğunu belirtti.

Türkiye’de e-ticaretin sektör olarak algılanması ve lojistik, üretim gibi diğer alanlar ile işbirliklerinin düzenlenmesi gibi birçok alanda faaliyet göstermek ve koordinasyon sağlamak üzere ETİCAD’ın kurulduğunu ifade eden Ercüment Erdem; sektörler arası ilişkilerin ve koordinasyonun ülke kalkınması için çok önemli olduğunu belirtti.

2010 yılında Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre 15,2 milyar TL seviyesinde bir e-ticaret hacminin oluştuğunu belirten Erdem; “Bu rakamın yaklaşık 4 milyar TL’lik kısmı bilet satışlarından arındırılmış olarak e-ticaret siteleri üzerinden geçiyor. Bu önemli bir büyüklük. Her yıl da ortalama yüzde 80 oranında bir büyümenin gerçekleştiği e-ticaret sektörü her geçen gün önemini arttırıyor. Bu önem artışı ile birlikte gözler e-ticaret sektörüne dönüyor. Biz de dernek olarak e-ticaret sektörünün sağlıklı büyümesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların başında da diğer sektörlerle koordinasyon var” dedi.

Erdem : “Lojistik E-ticaret’in Kalbi”

E-ticaret sitelerinin en önemli ortaklarından bir tanesinin lojistik sektöründeki oyuncular olduğunu ifade eden Erdem; “Lojistik firmaları, e-ticaret sektörünün müşteriyle yüz yüze gelen tek unsurları. Yani lojistik firmaları e-ticaret sektörü müşterisi ile birebir konuşma şansı elde ediyor. Bu nedenle e-ticaret sektörü için büyük önem taşıyorlar. Bu noktada temsiliyet anlamında da bu firmalara bir sorumluluk düşüyor. Bu boyutu ile baktığımızda sektörün kalbinde yer alıyorlar. İşte bu nedenle e-ticaret sektörünün geleceğinde lojistiğin büyük önemi var. Bu nedenle e-ticaret konusunda özel yatırım yapan lojistik firmaları gelecek yıllarda daha fazla tercih edilecek ve önemli bir avantaj kazanacaklar. E-ticaret sektörünün anlık stoklarla çalışmaya başlayacağı yakın gelecekte buna uyum sağlayan lojistik firmalarının da katkıları ile maliyet kontrolü avantajı sağlanacak” dedi.

Lojistik Sektörü Kanal Bilgisini Kullanacak…

E-ticaret için verilerin büyük önem taşıdığını söyleyen Ercüment Erdem; “Lojistik firmaları müşteriye birebir ulaşan firmalar oldukları için müşteri ihtiyaçlarını ve tepkilerini rahatlıkla gözlemleyebilecekler. İşte burada elde edilen geri dönüşler ile e-ticaret sektörü müşteriye yeni çözümler sunabilecek. Her iki sektörün birlikteliği büyük bir güç doğuracak. Bu güç ise sektörel işbirliklerinin önemini tüm dünyada daha fazla ortaya çıkartacak” diyerek açıklamasını tamamladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim