• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Lojistik Yüksek Okulu 10'uncu yılını kutladı

Lojistik Yüksek Okulu 10'uncu yılını kutladı
İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu, Uluslar arası Nakliyeciler Derneği(UND) ile işbirliği protokolünün 10’uncu yılını Avcılar Kampüsü’nde yaptığı etkinlikle kutladı.

Uluslararası taşımacılık sektörünün önde gelen meslek örgütü Uluslararası Nakliyeciler Derneği, üyelerinin katkıları ile İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulunun çağdaş ve modern koşullarda bir eğitim tesisine kavuşmasının 10. yılını, düzenlenen bir panel ve okulun açılmasına katkı gösteren kurumlara ve eğitmenlere verilen teşekkür beratı ve plaket takdim töreni ile kutladı.
Bridgestone ana sponsorluğunda gerçekleşen davete Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Acar, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Eyüp Çetin, uluslararası nakliye firmalarının üst düzey temsilcileri ve akademisyenler katıldı.
Açılış konuşmaların ardından okulun yapımına katkı sağlayan kurumlara ve bugüne kadar eğitim verenlere plaket takdiminin ardından etkinlik 10. yıl şerefine pasta kesim töreni ve kokteyl ile devam etti. Toplu fotoğraf çekiminin sonrasında ulaştırmada ve lojistik yükseköğretiminde yaşanan sorunlara ve sektörün mezunlardan beklentilerine dikkat çekilen, “Ulaştırma ve Lojistik Eğitiminin Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı konferans Galatasaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Şakir Ersoy, Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu eski müdürü Prof. Dr. Hayri Ülgen, Yrd. Doç. Dr. Gültekin Altuntaş, Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Zafer Acar ve Omsan Lojistik Filo Müdürü Murat Kunduracı’nın katılımıyla gerçekleşti.

ÇETİN: ÖNCÜ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Eyüp Çetin, bugün İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu kuruluşunun 15’inci, UND ile işbirliği protokolü imzalayıp kendi binalarına taşınmalarının da 10’uncu yılını kutladıklarını söyleyerek, “Türkiye’de lojistik eğitimini başlatan ilk kurum ve alanında özgün ve öncü bir kurum olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizden sonra kurulan lojistik bölümlerine ve önlisans eğitim veren meslek yüksekokullarına model oluşturuyor olmamız bizler için ayrı bir kıvanç kaynağıdır. Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulumuz yıllar içerisinde rektörümüzün ve UND başta olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle bugüne kadar birçok mezun vermiştir. Yıllar içerisinde kendisini geliştiren okulumuz, lisans eğitiminin yanı sıra yüksek lisans eğitimi de vermektedir. Önümüzdeki dönemde 13 öğrencimizi Erasmus programıyla Avrupa’daki üniversitelere gönderiyoruz. Ayrıca yüksekokul olarak dünyanın önde gelen üniversiteleriyle önemli işbirlikleri oluşturuyoruz” dedi.
Bugün okulun kuruluşunda yoğun emekleri bulunan merhum Serdar Aydıntuğ’u da andıklarını söyleyen Çetin, kütüphaneye merhum Serdar Aydıntuğ Kütüphanesi adını verdiklerini ifade etti.

NUHOĞLU: ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLMELİ

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği(UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu yaptığı konuşmada, yüksekokulun 30 dönümlük arazi üzerinde 3,5 milyon dolarlık yatırımla tamamen uluslar arası nakliyecilerin desteğiyle yapıldığına işaret ederek, “Bugün 27 üniversitemizde lojistik eğitimi veren fakülte ve yüksekokullarımız bulunuyor. 60’dan fazla üniversitemizde 80 adet önlisans bölümlerimiz var. Bu rakamlara baktığımızda Uluslar arası Nakliyeciler Derneği olarak gerçekten çok onurlu bir iş yapmışız. Şimdi bir çağrı yapıyoruz, gelin bu yüksekokulu fakülteye çevirelim, kendi araştırmacılarımızı yetiştirelim. Üniversite ile sanayi işbirliğini geliştirmemiz gerekiyor. Çalıştayımızı da bir an önce yapmamız lazım” dedi.
Etkinlik, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma  ve Lojistik Yüksek Okulu öğrencilerinin yararına sunulacak olan Serdar Aydıntuğ Kütüphanesi’nin açılış töreni ve düzenlenen bir kokteyl ile son buldu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim