• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Lojistikçiler, yabancı sermaye bekliyor

Lojistikçiler, yabancı sermaye bekliyor
Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması'na göre sektör yöneticileri 2014 yılının ilk 3 ayında yabancı sermaye yatırımlarının artacağını ve sektörün büyüyeceğini tahmin ediyor.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi'nin yaptığı Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması'na göre 2014 yılının ilk 3 ayında lojistik yöneticileri sektörde yabancı sermaye yatırımlarının artacağını ve sektörün büyüyeceğini öngörüyor.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi tarafından Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması'nın "2013 yılı Dördüncü Çeyrek Sonuçları" açıklandı.

Buna göre araştırma, UTİKAD üyesi 400 lojistik şirketinin yöneticisi, lojistik sektörünün profili, beklentileri ve algısı konularında 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki eğilimleri belirledi.

Araştırmaya katılan lojistik yöneticilerinin yüzde 22,5'i sektörde yabancı sermaye yatırımlarının önemli derecede artacağını düşündüğünü belirtirken, yüzde 65'i yabancı sermaye yatırımlarının artacağı beklentisi içinde olduğunu ifade etti. Yabancı sermaye yatırımlarının aynı seviyede kalacağı beklentisi yöneticiler arasında yüzde 7,5 olurken, azalacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 5 oldu.

Üç ay içinde sektördeki büyümeyi de değerlendiren yöneticilerin yüzde 5'i "çok büyüyecek", yüzde 57,5'i "büyüyecek" öngörüsünde bulunurken, yüzde 35'i değişmeyecek ve yüzde 2,5'i "büyüme olmayacak, sektör küçülecek" yönünde görüş bildirdi.

Araştırmada öne çıkanlar

Araştırma sonuçlarına göre lojistik işletmeleri, bünyelerinde yurtdışı taşımacılık faaliyeti ve karayolu ulaştırmasını yoğun olarak gerçekleştirmelerinin yanı sıra depoculuk ve intermodal taşımacılık gibi faaliyetlere de önem vermeye başladı.

Lojistik sektörü yöneticileri gelecek üç aylık dönemde yabancı sermaye yatırımlarının artacağını ve sektörün de büyüyeceğini tahmin ediyor. Sektör yöneticileri lojistik sektörünün kamu ve kamuoyu tarafından eksik bilindiğini, sektördeki işletmeler arası bilgi alışverişinin ve işbirliğinin olduğunu düşünüyor.

Yöneticilere göre hizmet verdikleri işletmelerin sektöre olan güven duygusu orta düzeyde bulunuyor. Sektör yöneticileri lojistik sektöründe fiyat rekabetinin yüksek olduğunu, kalite ve servis hızı rekabetinin ise orta düzeyde bulunduğunu düşünüyor.

Lojistik sektörü yöneticileri tarafından tanımlanan en önemli sorun fiyat odaklı rekabet olurken sektörün kamudan beklentisinin ise mevzuat düzenlemesi olduğu belirtildi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim