• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Lojistik'de 900 milyar dolarlık hedef

Lojistik'de 900 milyar dolarlık  hedef
Türkiye’ye 3 saatlik uçuş mesafesinde 51 ülke, 1 milyar insan, 5 trilyon dolarlık dış ticaret hacmi ve 9 trilyon dolarlık pazar bulunduğu bildirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK üyesi 70 işadamı ile birlikte geldiği Mısır’ın başkenti Kahire’de, Türkiye’den 3 saatlik uçuş mesafesinde olan bölgelerde bulunan 9 trilyon dolarlık pazarı hedeflediklerini söyledi.

TOBB ve DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki işadamları heyeti, Kahire’de, Mısır’da yatırım yapan Türk işadamları ile biraraya geldi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’ye 3 saatlik uçuş mesafesinde 51 ülke, 1 milyar insan, 5 trilyon dolarlık dış ticaret hacmi ve 9 trilyon dolarlık pazar bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Hedefimiz bu 9 trilyon dolarlık pazardır, hiç korkmaya gerek yok" dedi.

TOBB ve DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomik krizin dahi Mısır ile Türkiye ilişkilerini etkilemediğini kaydederek, "Mısır ile kısa vadede hedefimiz ticaret hacmimizi 3 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarmaktır. Bu hedef hayal falan değildir. Önümüzdeki yıl içinde Mısır’da mevcut bulunan 1,5 milyar dolarlık yatırımımızı, 2 milyar dolara çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından, Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği’nin onuruna verdiği yemeğe katılan, TOBB ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada Türk ve Mısırlı işadamlarının karşılıklı ticarete ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye – Mısır Ticaret Odası kuruluyor

Türkiye-Mısır iş hacmini artırmak amacıyla kurulacak Ticaret Odası için İskenderiye'de imzalar atıldı.

Türkiye-Mısır Ortak Ticaret Odası’nın kuruluş imzaları atıldı.

Türkiye-Mısır iş hacmini artırmak amacıyla kuruluşu planlanan Türkiye-Mısır Ticaret Odası için İskenderiye’de imzalar atıldı.

İmza katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Mısır’ın Arap Dünyası ve Afrika’ya önemli bir giriş kapısı olduğunu söyledi.

Törende ayrıca, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Arap Akademisi arasında bilimsel çalışmalar ve öğrenci mübadelesi anlaşması imzalandı.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim