• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Lojistikte ilk 10’a oynayan Batu bu yıl yatırımlarına hız verecek

Lojistikte ilk 10’a oynayan Batu bu yıl yatırımlarına hız verecek
Lojistiğin hızlı büyüyen gruplarından Batu, 2015’te yatırım atağına geçiyor. Grup, yurtiçi taşımacılık şirketi kuracak, üç yeni ofis açacak, yeni bir depoyu hizmete sokacak. Batu ayrıca, yeni şirketler satın almayı planlıyor


Türkiye’nin hızlı büyüyen lojistik gruplarından Batu, 2015’te önemli yatırımlara hazırlanıyor. Yurtiçinde bu yıl üç yeni ofis açacak olan Batu Grup, ayrıca yurtiçi taşımacılık şirketi kuracak. İstanbul’da 10 bin m2’lik yeni bir depo açmayı planlayan şirketin gündeminde yeni şirket satın almaları da var. Batu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, hedeflerinin 2018 yılına kadar Türkiye’nin en büyük 10 lojistik şirketi arasına girmek olduğunu ifade etti. 

2002 yılında faaliyete başlayan Batu Grup, bünyesinde barındırdığı farklı şirketlerle, kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı, depo yönetimi, gümrükleme ile dış ticaret çözümleri sunuyor. 160 çalışanı bulunan Batu’nun en büyük şirketi Batu Lojistik, 108 ülkede 708 şehre taşıma yapıyor. Şirket, Türkiye’nin en önemli holdinglerinden biri olan Hattat Holding tarafından da 2014’te yılın lojistik şirketi seçildi. Batu Grup’un tek hissedarı olan Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, dünya çapında 4 bin 900 acente ağları bulunduğunu belirterek, “Köklü acentelerle çalışıyoruz. Dünyada taşımacılığın olduğu her bölgeye hizmet sunuyoruz” dedi. 

Her yıl yüzde 20 büyüyor 

Kuruldukları 2002 yılından bu yana her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüdüklerine dikkat çeken Ankara, en az yüzde 15 büyüme bekledikleri 2015 yılında önemli önemli yatırımlara hazırlandıklarını açıkladı. Geçtiğimiz hafta Denizli’de ofis açtıklarını belirten Ankara, önümüzdeki ay iseİzmir ofisini açacaklarını söyledi. Şirketin ofis açmak için bir sonraki durağı ise Gaziantep olacak. Ankara, “Yaptığımız yatırımlar doğrultusunda Orta Anadolu’yu birbirine bağlamak istiyoruz” dedi. Şirketin bu yıl yapacağı en önemli yatırımlardan biri de yurt içi taşımacılık alanında olacak. Taner Ankara, yurtiçi taşımacılık alanında faaliyet gösterecek ‘Joker’ isimli bir şirket kurduklarını ve şirketi bu yılın haziran ayında faaliyete sokmayı planladıklarını ifade etti. 

Taner Ankara, gündemlerindeki konulardan birinin de yurtiçinde küçük çaplı şirketler almak olduğunu aktardı. Ankara, “Yakın zamanda küçük bir şirketi alarak bünyemize kattık. Bunun gibi yeni satın almalarımız olacak. İnorganik büyüme planlıyoruz. Alacağımız şirket lojistiğin herhangi bir alanında faaliyet gösteren bir şirket olabilir. Tamamen o günkü ihtiyaçlarımıza göre yatırım yapacağız” diye konuştu. Yabancı ortak alma konusuna da sıcak baktıklarını ifade eden Ankara, “Geçen yıl ABD’li bir iki firma ile görüştük ortaklık için. Hazır olmadığımız için görüşmelere ara verdim. Ancak önümüzdeki dönemde bu tür ortaklıklar olabilir” diye konuştu. Batu Grup olarak hedefl erinin 2018 yılına kadar Türkiye’nin en büyük 10 lojistik şirketi arasına girmek olduğunu anlatan Taner Ankara, 4PL taşımacılıkta ise hedeflerinin ilk 5’te yer almak olduğunu vurguladı. 

Batu Grup, 2013 yılında kurduğu intermodal şirketi ile bu alanda da büyüyor. Avrupa- Türkiye’ye ve Avrupa- Yunanistan arası blok trenlerle taşıma yapan şirketin bu iş için 40 dorsesi bulunuyor. Ankara, demiryolundaki gelişmeler ve serbestleşme süreci doğrultusunda hedefl erinin 2017 yılına kadar dorse sayısını 200’e çıkarmak olduğunu belirtti. batu-lojistik.jpgMarmara’da ikinci depoyu açıyor 

Şu anda Gebze Dilovası’nda son teknolojiye sahip 20 bin m2’lik bir depolama alanları olduğunu ifade eden Ankara, yine bu alanda soğuk hava deposu yaptıklarını söyledi. Ankara, Hadımköy’de de 4 bin m2’lik anlaşmalı depoları olduğunu ve yeni bir depo yatırımı planladıklarını kaydetti. Ankara, “Depoculuğa 2012 yılında başladık ama bundan sonra depoculuk bizim büyümeyi hedefl ediğimiz alanlardan biri. Çünkü hala Türkiye’de 1 milyon m2’ye yakın depo eksikliği var. Tek İstanbul olarak bakmamak lazım. Türkiye 2023 için 500 milyar dolarlık hedefl eri doğrultusunda da bunu yapması gerekiyor” diye konuştu. 

Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Ankara, 2023 ihracat hedefl erine ulaşılabilmesi için lojistik alanındaki sıkıntıların ve eksikliklerin mutlaka giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Ankara, devletin bu konuda gerekli adımları atması, sektörün ise birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

'Minivan' sistemi ile havayoluna rakip oldu

İhracat yapan fi rmalara ve KOBİ’lere yönelik özel bir taşımacılık sistemi sunduklarını vurgulayan Taner Ankara, minivan olarak isimlendirilen sistemi ve avantajlarını şöyle anlattı: “Minivan ile takometre olmadan Almanya’ya uçaktan daha hızlı servis veriyoruz. 2012 yılında başladık, bugün 8 minivana çıktık. Minivan sistemi ile karayolu taşımacılığında havayolu taşımacılığına rakip yaratıyoruz. Türkiye’den Avrupa’nın herhangi bir noktasına 36 ila 48 saat arasında taşımacılığın gerçekleştirildiği sistem, havayolu taşımacılığına göre 12 ila 36 saat arasında zaman tasarrufu sağlıyor. Gönderinin yapılacağı şehre direkt uçuş yoksa yükleme yeri-havaalanı, havaalanı-teslimat yeri arasında doldur boşalt işlemlerinden dolayı yavaşlamalar oluyor. Direkt uçuş varsa da uçakta yer olamayabiliyor, bu yüzden bir sonraki sefer bekleniyor. Sistem ile 1400 kilograma kalan tüm ürünler taşınabiliyor. İlk yılda 50 sefer gerçekleştirdik. 2014 yılındaki sefer sayısı ise 500’e ulaştı. Ortalama 24 saat zaman tasarrufunun yapıldığı sistemle 2014 yılında 1 yıllık zaman tasarrufu sağlandı. 2015 yılı hedefi ise bin sefer. En çok tekstil, kimya endüstrisi ve otomotiv sektörünün kullandığı sistem ile ağırlıklı olarak Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Avusturya taşımaları yapıyoruz.”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim