• BIST 9535.33
  • Altın 2474.398
  • Dolar 32.471
  • Euro 34.5481
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

Londra'da 'turizm' şovu!

Londra'da 'turizm' şovu!
Türkiye'nin de katıldığı Dünya Turizm Fuarı (WTM), İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı.

Londra'daki Excel fuar merkezinde yapılan ve çok sayıda ülkenin katıldığı Dünya Turizm Fuarı'nda Türkiye, 800 metrekarelik alana kurulu standları ve çok sayıda ilden yetkililerle temsil ediliyor.  ​

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal Türkiye'ye ayrılan alandaki standları gezerek, turizmcilerle bir süre sohbet ettiler.  

Büyükelçi Bilgiç basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallık'tan her yıl ortalama 2 buçuk milyon İngiliz Türkiye'yi ziyaret ediyor. 2023 yılı hedefimiz 2 trilyon dolarlık bir milli gelir. Bu hedefe turizmin katkısı büyük. Dolayısıyla bu tür etkinliklerin, bu tür fuarların önemi bizim için eskisinden de fazla. Turizm, ekonomiye doğrudan katkı sağlayan önemli bir sektör" diye konuştu.  


Muğla, Antalya, İstanbul ve İzmir şehirlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda şehirden yetkili, konaklama firması, turizm şirketi ve tur operatörünün katıldığı fuarda, Türkiye standlarını gezenlere lokum ve Türk kahvesi ikram edildi, nazar boncukları hediye edildi. Fuar kapsamında ayrıca Türkiye'yi tanıtıcı broşür ve CD gibi materyaller dağıtıldı.  

Türk Hava Yolları (THY) fuarda standı bulunan şirketler arasındaydı. THY Edinburgh Müdürü Serhat Sarı, fuarın sektördeki önemine dikkati çekerek, "Farklı bölgelerden THY müdürleri de fuara katıldı. Onlar da kendi pazarlarındaki yolcu sayısını arttırabilmek için bizlerle ortak toplantılar düzenliyorlar. İngiltere'nin ve İskoçya'nın en çok satış yapan acentaları buradalar. Ortak toplantılar yapıyoruz. Şu ana kadar görüşmeler çok verimli geçti" ifadelerini kullandı.  

6 Kasım'a kadar gezilebilecek Dünya Turizm Fuarını her yıl 50 binden fazla kişi ziyaret ediyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim