• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Londra'da Türk Hava Yolları protestosu

Londra'da Türk Hava Yolları protestosu
Türk Kürt Dayanışma Merkezi (DAY MER) ve Tohum Kültür Merkezi, Türkiye'de THY çalışanlarına getirilen grev yasağını Stoke Newington'daki Türk seyahat acenteleri önünde protesto etti.

Öte yandan dünya çapında 4.5 milyon üyesi olan International Transport Workers' Federation (ITF) THY'den işten atılanlarla dayanışmayı gündemine aldı. 16-07-2012, PazartesiDAY MER ve Tohum Kültür Merkezi üyesi 35 eylemci geçen cumartesi günü saat 13'de Stoke Newington'daki Türkiye'ye uçak bileti ve seyahat satan acentelerin önünde THY protestosu gerçekleştirdi.

Eylemciler, THY grev yasağının kaldırılması ve THY yönetimince işten atılan 305 çalışanın işe geri alınmasını isteyen pankartlar açtı ve bildiriler dağıttı...

DAY MER'den Aslı Gül, protestoya sokaktan geçen İngilizlerin de ilgi gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

"AKP iktidarının getirdiği THY'deki grev yasağı uluslararası anlaşmalara karşıdır. Hak arayışındaki 305 çalışanın işten atılması da hukuksuzdur ve derhal çalışanlar işlerine iade edilmelidir. THY protesto eylemi bütün Avrupa başkentlerinde de yapılmaktadır. Londra'daki ilk THY eylemimizdir fakat hafta içinde THY'nin Hammersmith'deki Londra bürosunda da protestomuzu sürdüreceğiz..." 

DAY MER olarak sendikacılardan imza topladıklarını belirten Gül şöyle devam etti:

"AKP yaptığının yanına kâr kalacağını sanıyorsa yanılıyor. DAY MER olarak sendikacılardan imza topluyoruz. İngiltere'nin en büyük sendikalarından olan ve dünya çapında 4.5 milyon üyesi bulunan ITF, THY'deki haksızlığa karşı dayanışmayı gündemine aldı. ITF, http://www.itfglobal.org/ sitesinde bütün üyelerini işten atılan 305 çalışanla daşanışmaya çağırıyor. Ayrıca sendikanın üst düzey yetkilileri Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'ni rendevulu olarak ziyaret ederek grev yasağı ve işten atılan çalışanlarla ilgili kaygılarını belirtti. Büyükelçilik bu önemli ziyareti Dışişleri'ne aktaracağını iletmiş...”

Gül, “ THY’deki haksızlığa karşı bütün toplumu duyarlılığa ve THY yönetimine tepki göstermeye çağırıyoruz" diye devam etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim