• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

LPG'cilere standart denetimi başlatıldı

LPG'cilere standart denetimi başlatıldı
LPG sektörüne yönelik ilk kez standart denetimi başlatıldı. EPDK denetim elemanları LPG rafineri, dağıtım ve depolama tesislerinden ürün numunesi alıyor.

Akaryakıt sektöründen sonra LPG (Likit Petrol Gazı) sektörüne yönelik geniş çaplı bir standart denetimi başlatıldı. EPDK görevlilerinin yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Emniyet, Jandarma gibi ekiplerin de yer aldığı denetimlerde Türkiye genelinde faaliyet gösteren LPG rafineri, dolum ve dağıtıcı tesislerinden numune alınmaya başlandı. Yeni başlatılan denetimlerin kısa süre içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Denetimlerde, LPG tesislerinde numuneler alınarak mevzuatta yer alan standartlara uygun olup-olmadığı kontrol edilecek. Bayilerde LPG'nin yapısına müdahale imkânı olmadığı için denetim dışı tutuldu. EPDK kaynaklarının verdiği bilgiye göre LPG tesislerinden alınan numuneler kalite ve standart yönünden analiz edilecek, bütan ve propan gibi kriterlerin öngörülen miktarları karşılayıp karşılamadığı incelenecek. Aynı kaynaklar, standartlar ve kalite şartlarını karşılamayan LPG dağıtım şirketlerine ve dolum tesislerine ağır para cezası verileceğini söyledi. Sektörde 1 rafineri, 70 dağıtıcı ve 80 adet depolama lisans sahibi şirket faaliyet gösteriyor. Otogaz satan bayi sayısı ise 9 bin 593.

Türkiye'de LPG; otogaz, dökme ve tüpgaz şeklinde tüketiliyor. Resmi verilere göre son yıllarda LPG'nin otogaz olarak tüketimi hızla arttı. Halen 3,5 milyon civarı araçta otogaz kullanılıyor. EPDK kaynakları, yeni başlatılan denetimlerin sektörde ilk olduğunu belirterek, "Numunelerin analizi çıktıktan sonra LPG olarak tüketilen ürünlerin içeriğini öğreneceğiz. Kalite ve standartların karşılanıp karşılanmadığını, çevreye zararlı ürün olup olmadığını göreceğiz. Standart dışı ürün tespiti durumunda mevzuatın emrettiği hükümler uygulanacak" bilgisini verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim