• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

'LPG'de raporu mecburiyeti devam etmeli'

'LPG'de raporu mecburiyeti devam etmeli'
Sıralı otogaz sistemleri sektöründe İtalyan teknolojisini Türkiye'ye getiren Ekipgaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdal, sektöre denetimlerin artması yönünde birleşme çağrısı yaptı.

'LPG'de sızdırmazlık raporu mecburiyeti devam etmeli'

Sıralı otogaz sistemleri sektöründe İtalyan teknolojisini Türkiye'ye getiren Ekipgaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdal, sektöre denetimlerin artması yönünde birleşme çağrısı yaptı.

Gasitaly markasıyla faaliyet gösteren şirket, LPG tankı üretimi ve denetimine standartların getirilmesini istiyor. Geçen hafta gündeme gelen, araç muayenesinde gaz sızdırmazlık raporu mecburiyetinin kaldırılmasına karşı çıkan Hakan Akdal, düzenlemenin merdivenaltı uygulamaların önünü açacağı görüşünde. Denetimsizliğin yollardaki tehlikeyi artıracağını vurgulayan Akdal, "Biz yıllardır LPG'li araçların kötü şöhretini bitirmeye çalışıyoruz. Ekipmanlarımızın güvenilirliğini gösteriyoruz, hatta benzinli araçlardan daha güvenli olduğunu iddia ediyoruz. Bu genelge yıllar boyunca verdiğimiz çabayı da hiçe sayıyor. Merdivenaltının artmasıyla LPG dönüşümlerinde kalite ve güvenlik önemsenmeyecek ve bunun sonucunda büyük tehlike oluşacak." dedi.

Hakan Akdal, güvenli kullanımla ilgili bazı noktalara dikkat çekti. Buna göre LPG tankının Avrupa Birliği standardı olan 3,5 milimetreden ince olmaması gerekiyor. Akdal, Türkiye'deki araçların yüzde 35'inin LPG'li olduğunu, ancak bunların arasında belirlenen kriterlere uymayan binlerce araç bulunduğunu ifade etti. Yılda 200 bin aracın LPG'ye dönüştüğünü ifade eden Metin, "2012'de F5 adlı yeni bir ürünü daha pazara sunacağız. Tamamen üst segment bir ürün olup yeni F5 OBD II ürünüyle yeni nesil OBD'li araçlar segmentine girmiş olacağız. Özellikle bu yeni ürünümüz euroV araçlarda kullanılacak. Bu yeni ürünümüzle mevcut hedeflerimizin yüzde 10'u kadar satış hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim