• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

LPG’li aracı olanlara 5 öneri

LPG’li aracı olanlara 5 öneri
Benzin fiyatlarının 5 TL’ye yaklaşmasıyla, sürücüler araçlarında LPG kullanımına yöneliyor. Dünya çapında 9 milyondan fazla araç LPG sistemiyle çalışıyor.

LPG’li aracı olanlara 5 öneri

Benzin fiyatlarının 5 TL’ye yaklaşmasıyla, sürücüler araçlarında LPG kullanımına yöneliyor. Dünya çapında 9 milyondan fazla araç LPG sistemiyle çalışıyor.

Güvenlik açısından LPG’li bir aracın diğerlerinden bir farkı yok ancak kontrollerinin düzenli ve tam olarak yapılması gerekiyor. Her yıl LPG'li araç sayısı artarken uzmanlar LPG’li araçlardaki güvenliğe de dikkat çekiyor. Sanayi ve Ticaret bakanlığı tarafından 1999’da yayınlanan genelgeyle LPG tanklarının ömrü 10 sene olarak belirlendi. Bugüne kadar özel araçlar iki yılda bir, ticari araçlar ise her yıl sızdırmazlık raporu alıyordu. Ancak rapor zorunluluğu da geçtiğimiz şubat ayında kaldırıldı. Peki aracınızda LPG siteminin güvenli kullanımı için nelere dikkat etmelisiniz? İşte işin uzmanı İtalyan teknolojisinin Türkiye temsilcisi Gasitaly’den aracında LPG kullanan ve yeni dönüşüm yaptırmayı planlayan sürücüler için pratik 5 güvenlik önerisi…
 
- Mümkün olduğunca güvenilir marka istasyonlardan yakıt dolumu yapılmalı.
 
- Araçlarda LPG tankının kullanım ömrü 10 yıl. Ömrünü tamamlayan tankın yenisi ile değişiminin yapılması gerekir.
 
- Kanunen zorunlu olmasa bile 2 yılda bir sızdırmazlık testi yapılması kendi ve çevrenizdekilerin güvenliği için gerekli.
 
- LPG'li araçların dönüşüm sistemlerinin ve motor bakımının periyodik olarak her 10 bin kilometrede bir yaptırılması ve gaz filtresinin değiştirilmesi gerekir.
 
- LPG dolum ağzı kesinlikle bagaj dışında olmalı ve LPG dolumu yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır. “Tank fazla alsın” diye araç sallanmamalı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim