• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

LPG’li taksi 1 milyon kilometre yol yaptı

LPG’li taksi 1 milyon kilometre yol yaptı
Ankaralı taksici Nusret Köse, Prins ile LPG dönüşümünü gerçekleştirdiği otomobili ile motor kapağı açılmadan 1 milyon kilometre yaptı.

 

Ankaralı taksici Nusret Köse, Prins ile LPG dönüşümünü gerçekleştirdiği otomobili ile motor kapağı açılmadan 1 milyon kilometre yaptı.
 
Otomobil üreticisinin bile beklentilerinin üzerinde gerçekleşen rekor performansın öyküsü, 2006 yılında başladı. Nusret Köse, taksi olarak kullandığı benzinli otomobilini Ankara bölgesindeki Prins Otogaz Dönüşüm Bayileri’nden Ege Otogaz’a getirerek, LPG dönüşümünü gerçekleştirdi. Bu tarihten itibaren otomobilinin bakımlarını titizlikle gerçekleştiren Nusret Köse, motor ömründe rekor kırarak, 7 yılda 1 milyon kilometreye ulaştı. Tüm zorlu koşullarda 7/24 çalışan taksinin motor kapağı dahi açılmadan elde edilen rekor performans, aracın 999.999 ile sınırlı kilometre kadranını da aştı. 
 
Köse, Prins ile LPG’ye dönüştürdüğü taksisi ile benzine oranla yakıttan, bugünün fiyatlarına göre hesaplandığında yaklaşık 150.000 TL tasarruf etti. Köse, olası bir motor tamiri veya araç değişiminden doğacak binlerce liradan da tasarruf etmiş oldu. 
 
Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile elde edilen rekor başarı, taksici Nusret Köse’ye ödül de getirdi. Dönüşüm gerçekleştiren Ege Otogaz’da, İpragaz A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, Prins Türkiye Satış Müdürü Cumhur İnci ve Prins Bölge Distribütörü Ufuk Taşkesen’in de katıldığı törende Nusret Köse’ye, rekor performansına ilişkin sunulan teşekkür ve takdir ödüllerinin yanı sıra 500 TL’lik İpragaz Otogaz hediye çeki de verildi. 
 
Yapılan 1.000.000 kilometre ile; bir otomobilin en ağır hizmet kullanımı olan takside, Prins özelinde LPG kullanımının avantajlarını net bir şekilde gözler önüne serildiğini belirten İpragaz A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, bu gerçeği somutlaştıran taksici Nusret Köse’ye katkılarından dolayı teşekkür etti. 
 
Nusret Köse ise; sadece titiz kullanım ve periyodik bakımları düzenli yaptırmak ile 1.000.000 kilometreye ulaştığını belirterek, LPG dönüşüm kiti tercihinde ileri teknolojinin önemine dikkat çekti. Köse, “35 yıllık meslek hayatımın en doğru kararını, aracımın LPG dönüşümünde Prins’i tercih etmekle aldım. Dizel araçlarda bile bu motor ömrünü görmedim, duymadım” dedi. 
 
Ege Otogaz yetkilisi Mustafa Durukan da, LPG dönüşüm kit teknolojisine dikkat çekerek; “Gelişmiş LPG dönüşüm kit teknolojileri ile LPG’li araçlar güven ve performans kaybına yol açmıyor, hem ilk alım sırasında hem yakıt sarfiyatında, hem de çevresel anlamda büyük avantajlar sağlıyor. Prins de, yüksek kalitesi ve geliştirdiği teknolojilerle, LPG dönüşüm kiti segmentinde öncülük bayrağını taşıyor” dedi. 
 
lpgli-taksi_1-milyon-km-(1).jpg
 
lpgli-taksi_1-milyon-km-(2).jpg
 
lpgli-taksi_1-milyon-km-(3).jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim