• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Luftansa AG'de tepe yönetim değişti

Luftansa AG'de tepe yönetim değişti
Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Mayrhuber görevi Christoph Franz’ a devrediyor. Karl Ulrich Garnadt Lufthansa Cargo AG CEO’ su oluyor.

LUFTHANSA AG'DE YÖNETİM DEĞİŞTİ

Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Mayrhuber görevi Christoph Franz’ a devrediyor. Karl Ulrich Garnadt Lufthansa Cargo AG CEO’ su oluyor.

Deutsche Lufthansa AG denetleme kurulu yaptığı toplantıda Deutsche Lufthansa AG yönetim kurulu başkan yardımcısı Christoph Franz’ı yönetim kurulu başkanlığına atadı. Böylelikle Christoph Franz bugüne kadar yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte olan Wolfgang Mayrhuber’in yerini alacak. Yönetim kurulu başkanlığında yapılacak değişiklik 1 Ocak 2011 tarihinde gerçekleşecek. Yine aynı tarihte Carsten Spohr’un yönetim kurulu üyesi olmasına karar verildi. Carsten Spohr Lufthansa Passage yönetiminden sorumlu olarak Lufthansa Passage yönetim kurulu başkanlığını da üstlenecek. Kendisinden boşalacak olan Lufthansa Cargo AG yönetim kurulu başkanlığı için denetleme kuruluna şimdiye kadar yönetim kurulu üyesi olarak yolcu hizmetleri ve sefer yönetiminden sorumlu olan Karl Ulrich Garnadt öneriliyor.

Denetleme kurulu başkanı Jürgen Weber alınan kararlara ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Şirketimizde sorumlu ve ileriyi gören yöneticiler konusunda gerçekleştirdiğimiz ilerlemeler belirleyici rol oynamakta ve şirketler grubumuzun eşsiz bir yönetim kadrosuna sahip olmasına olanak vermektedir.” Jürgen Weber ayrıca 40 yıldır Lufthansa için görev yapan ve önümüzdeki aralık ayında görevini devredecek olan Wolfgang Mayrhuber’in başarılarına da değinerek, kendisinin sekiz yıllık yönetim kurulu başkanlığında Star Alliance’ı genişleterek, havayolu şirketlerini birleştirerek ve yeni pazarlara ulaşarak şirketin gelecekteki başarıları için önemli adımlar atmış olduğunu ve bunları başarıyla uygulamaya koymuş olduğunu vurguladı. Jürgen Weber ayrıca kalite güvencesinden ödün vermeksizin ve büyük personel kısıtlamasına gitmeksizin çeşitli kriz dönemlerinin üstesinden gelinmiş olmasının da Wolfgang Mayrhuber’in yönetim konusundaki başarısını kanıtladığını belirtti. Wolfgang Mayrhuber ise kendisinden sonra görevi devralacak olan Christoph Franz’ı tüm yönetim kurulu üyeleri adına şu sözlerle tebrik etti: “Christoph Franz zengin deneyimleri, ileri görüşlülüğü ve değişimler konusundaki kararlılığıyla şirketimizin bundan sonra da esnek ve hızlı bir şekilde değişen koşullara uyum sağlamasını mümkün kılacaktır. Gelecekte de üstün kalite sunmaya devam edecek olan Lufthansa, gerek müşteriler gerekse çalışanlar ve hissedarlar için kârlı olmaya devam edecek. Carsten Spohr’un mühendis, pilot ve çok yönlü bir yönetici olarak dahil olacağı yeni yönetim kadrosu başarıya ulaşabilmek için gerekli tüm koşullara sahip bulunmaktadır. Christoph Franz ise yeni görevine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “116.000 kişiyi aşkın güçlü bir ekiple sektörümüzün değişen koşullarıyla mücadele edecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Lufthansa şirketler grubu bünyesindeki şirketler için kalite ilk sırada yer almaktadır. Müşterilerimize gelecekte de güvenlik, kusursuz hizmet, konforlu yolculuk ve uygun sefer ağı sunmaya devam edecek ve alışılagelmiş titiz çalışma anlayışımızla kârlı şekilde büyümeye devam edeceğiz.”

Christoph Franz Deutsche Lufthansa AG yönetim kurulu başkanı olarak dünya genelinde 116.000 çalışanıyla yolcu taşımacılığı, lojistik, teknik hizmetler, IT hizmetleri ve catering alanlarında faaliyet gösteren şirketler grubunun yönetiminin başında yer alacak. Carsten Spohr ise Deutsche Lufthansa AG şirketler grubunun yönetim kurulu üyesi olarak bundan böyle dünya genelinde 37.000 çalışanı olan Lufthansa Passage yolcu taşımacılığı şirketinin operasyon, pazarlama ve satış, yolcu hizmetleri ve sefer yönetimi, finansman ve personel faaliyetlerinden sorumlu olacak.
2 Mayıs 1960 Frankfurt am Main doğumlu Christoph Franz Lufthansa’daki kariyerine 1990 yılında başladı. Almanya, Fransa ve Türkiye’de strateji, satış ve denetim konularında çeşitli projelerde görev aldı. 1992 – 1994 yılları arasında Körfez Savaşı nedeniyle ciddi bir sarsıntı geçirmekte olan Lufthansa bünyesinde revizyon gerçekleştirmek amacıyla o dönemin CEO’su Jürgen Weber tarafından oluşturulan yönetim kadrosunda yer aldı. Revizyon çalışmalarının başarıyla tamamlanmasından sonra 1994 yılında Deutsche Bahn AG’ ye geçerek değişik görevler üstlendi. Buradaki son görevi yolcu taşımacılığından sorumlu yönetim kurulu başkanlığıydı. Christoph Franz 1 Temmuz 2004 tarihinde Swiss International Airlines AG CEO’ su oldu. 1 Haziran 2009 tarihinde Deutsche Lufthansa AG yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak atanarak, aynı zamanda yolcu taşımacılığı bölümünün yönetim kurulu başkanlığını üstlendi.

16 Aralık 1966 Wanne-Eickel doğumlu Carsten Spohr endüstri mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra Lufthansa’nın Bremen ve Phoenix ‘deki havacılık okullarına devam ederek yolcu uçağı pilotu olmaya hak kazandı. Daha sonra merkezi personel yetiştirme grubu üyesi olarak Münih’teki Deutsche Aerospace AG staj programını tamamladı ve 1994 yılında Deutsche Lufthansa AG’ ye döndü. Lufthansa bünyesinde ilk olarak personel pazarlama bölümü sorumlusu olarak görev yaptı. 1995-1998 yılları arasında yönetim kurulu başkanı danışmanı olarak çalıştıktan sonra 1998 yılının ağustos ayında Lufthansa’nın Avrupa’daki bölgesel ortaklarından sorumlu bölümün başına getirildi. Spohr 2000 yılının şubat ayında Lufthansa iştiraklerinin yönetiminden sorumlu bölümün yöneticiliğini üstlendi. Bunun yanı sıra 2003 yılının temmuz ayında yolcu taşımacılığı şirketinin stratejilerinin ve iştiraklerinin sorumluluğunu üstlendi. Spohr 2004 yılının ekim ayında Lufthansa Passage Airlines yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Bu görevdeki sorumluluk alanı sefer ağının yönetimi, kabin personeli ve Lufthansa Passage şirketinin personel yönetimini kapsamaktaydı. Lufthansa Cargo AG denetleme kurulu 15 Ocak 2007 itibariyle Carsten Spohr’u Lufthansa Cargo AG yönetim kurulu başkanlığına atadı.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim