• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Lufthansa, 50 yıldır Ankara'ya uçuyor

Lufthansa, 50 yıldır Ankara'ya uçuyor
Lufthansa Havayolları Ankara seferlerinin 50. Yılını TAV Galeri Ankara’da kutladı...

LUFTHANSA 50. YILINDA ANKARA'DA

Lufthansa Havayolları Ankara seferlerinin 50. Yılını TAV Galeri Ankara’da kutladı...

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yer alan kültür sanat platformu TAV Galeri Ankara, Lufthansa Alman Havayolları’nın Ankara uçuşlarına başlamasının 50. yıldönümüne özel hazırlanan "Lufthansa Fotoğraf Sergisi"ni ağırlıyor. Esenboğa Havalimanı’na uçuşlarının  50. Yılını kutlayan Lufthansa Alman Havayolları’nın özel fotoğraf sergisine  TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bulunan TAV Galeri Ankara, ev sahipliği yapıyor. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen “Lufthansa Fotoğraf Sergisi”nin açılışına, Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ile Lufthansa Havayolları Bölge Satış Müdürü Ela Kınay katıldı.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, “Esenboğa Havalimanı’na uçuşunun 50. Yılında Lufthansa Alman Havayolları’na ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. TAV Havalimanları olarak 2006 yılında Esenboğa Havalimanı’nı işletmeye başladığımızda da Lufthansa Alman  Havayolları Dış Hatlar Terminali’nden gerçekleştirdiğimiz ilk operasyonda körüğe yanaşan ilk havayoluydu. Bu nedenle bugün bizim için de çok özel. Lufthansa Alman Havayolları’nın  Ankara uçuşlarının 50. yılını, en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bu vesileyle TAV Galeri Ankara’da bu özel sergiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Lufthansa Bölge Satış Müdürü Ela Kınay, “Lufthansa Alman Havayolları’nın Ankara’yı küresel sefer  ağına dahil etmesi, bundan 50 yıl öncesine, ilk Lufthansa uçağının Uluslararası Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptığı 1 Nisan 1961 tarihine dayanıyor. Halen Ankara’ya  Münih merkezinden günde iki kez düzenlediğimiz seferlerle yolcularımıza Avrupa da 127, dünya genelinde ise 211 varış noktasına ulaşım olanağı sunuyoruz. 50 yıldır Ankara’ya sefer düzenleyebilmekten gurur duymaktayız. Lufthansa’nın Türkiye seferleri 12 Eylül 1956 tarihinde bugünkü adıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yapan ilk Lufthansa uçağı ile başladı. Lufthansa o tarihten itibaren Türkiye pazarındaki konumunu sürekli geliştirerek güçlendirdi. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa havalimanlarına düzenlediğimiz seferlerle, Almanya ve Türkiye arasında haftada 74 uçuş gerçekleştiriyoruz. Lufthansa Türkiye’de bir başarı öyküsü yazmıştır” dedi. 

Lufthansa Alman  Havayolları’nın Ankara uçuşlarının 50. yıldönümü sebebiyle hazırladığı “Lufthansa Fotoğraf Sergisi”, Lutfhansa uçaklarından kokpit ve dış çekimlerle oluşturulmuş 80 fotoğraf karesinden oluşuyor. “Lufthansa Fotoğraf Sergisi”, Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde bulunan kültür sanat platformu TAV Galeri Ankara’da bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

2.20111014180507.jpg

3.20111014180514.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim