• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Lufthansa, ABD uçuş sayısını artırıyor

Lufthansa, ABD uçuş sayısını artırıyor
New York’tan sonra San Fransisco da Lufthansa’nın Amerika Birleşik Devletleri’nde A380 tipi uçaklarla sefer düzenlediği şehirler arasına katıldı.

LUFTHANSA ABD UÇUŞLARINI ARTIRIYOR

New York’tan sonra San Fransisco da Lufthansa’nın Amerika Birleşik Devletleri’nde A380 tipi uçaklarla sefer düzenlediği şehirler arasına katıldı.

10 Mayıs 2011 tarihinden itibaren Kaliforniya’nın kıyı kenti San Fransisco ‘ya A380 tipi uçaklarla her gün Frankfurt çıkışlı sefer düzenlenmeye başlanacak. Bugüne dek Boeing 747-400 tipi uçaklarla hizmet verilen Frankfurt-San Fransisco hattında bundan böyle dünyanın en büyük yolcu uçağı olan A380 tipi uçaklar kullanılacak. Bu uçuşlarda LH 454 ve LH 455 sefer sayıları geçerli olmaya devam edecek. Yolcular uçaklarda 8 koltuklu First Class, 98 koltuklu Business Class veya 420 koltuklu Economy Class arasında seçim yapabilecekler. A380 tipi uçaklarla yapılan uçuşlarda bilet fiyatlarında değişiklik olmayacak. Büyük Okyanus sahilindeki metropole ayrıca her gün Lufthansa’nın A340 tipi uçaklarıyla Münih’ten ve SWISS havayollarının A340 uçaklarıyla hergün Zürih’ten sefer düzenlenecek.

Bugünkü koşullara göre A380 tipi uçaklarla San Fransisco havalimanına iniş ve kalkış yapacak yegane havayolu şirketi Lufthansa olacak. Lufthansa yolcuları filonun en modern uçağı olan A380 uçaklarla halen Johannesburg, Pekin ve Tokyo’ya uçabiliyorlar. Şubat ayı sonundan itibaren de New York yönündeki seferler başlatılacak. Yedinci A380 uçağının teslim alınmasıyla birlikte bu uçaklarla her hafta 70 uzun mesafe uçuşu gerçekleşmiş ve yarım milyon kilometre yol alınmış olacak. A380 uçakları her hafta 37.000 yolcuya hizmet verecek. Lufthansa 2011 yılının ilk altı ayı içinde sekizinci A380 uçağını da teslim almış olacak.

Lufthansa Alman Havayollarının Frankfurt merkezinin yönetiminden sorumlu Dr. Karl-Rudolf Rupprecht yeni uçaklara ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Yolcularımız filomuza katılan yeni uçaklardan çok memnun kaldıklarını belirtiyor ve özellikle yeni uçaklarda yolcu kabininin çok sessiz olduğunu vurguluyorlar. Konfor ve kalite açısından yepyeni kıstaslar sunan bir First Class hizmeti sunuyoruz. Bizim için A380 uçaklarının çevrenin korunmasına ve yakıt tüketimine sağladığı katkı da büyük önem taşıyor: Düşük yakıt tüketimi ve düşük ses emisyonu sayesinde geleceğin standartlarını yakalamış bulunuyoruz.”

San Fransisco 50 yılı aşkın süredir Lufthansa sefer tarifesinde yer alıyor ve gerek iş gerekse tatil amacıyla yoğun ilgi görüyor. A380 tipi uçaklarla Lufthansa San Fransisco seferlerindeki yolcu kapasitesini yüzde 31 oranında artırmış olacak. A380 uçaklarına ilişkin ayrıntılı bilgiye www.lufthansa.com/A380 adresinden ulaşılabilir.

* Haftanın gününe göre saatlerde çok az fark olabilir.

Türkiye’den uçacak yolcular diledikleri takdirde, Lufthansa’nın hergün İstanbul’dan Frankfurt’a sabah 05.40’te sunduğu sefer ile aktarmalı olarak San Francisco’ya A 380 ile seyahat etme olanağına sahip olacaklar.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim