• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Lufthansa, Antalya seferi için gün sayıyor

Lufthansa, Antalya seferi için gün sayıyor
2 Nisan'dan itibaren Münih'ten Antalya'ya haftada bir kez uçacak olan Lufthansa, böylece Antalya'ya ilk kez uçuş başlatmış olacak.

Lufthansa, Antalya için gün sayıyor

2 Nisan'dan itibaren Münih'ten Antalya'ya haftada bir kez uçacak olan Lufthansa, böylece Antalya'ya ilk kez uçuş başlatmış olacak.

Alman Hava Yolları Lufthansa, Antalya uçuşlarına başlıyor. 2 Nisan'dan itibaren Münih'ten Antalya'ya haftada bir kez uçacak olan Lufthansa, böylece Antalya"ya ilk kez uçuş başlatmış olacak.

Almanya"dan Türkiye"ye olan talep artışı, havayolu şirketlerini de yeni seferler koymaya ve Türkiye uçuşlarını artırmaya yöneltiyor.

Özellikle Akdeniz çanağında talep artışında önde giden Antalya'ya uçuşlar da artıyor. Alman Havayolları Lufthansa da, ilk kez Antalya'yı programında aldı. 2 Nisan'dan itibaren Münih'ten Antalya'ya haftada bir kez uçacak olan Lufthansa, böylece Antalya'ya ilk kez uçuş başlatmış olacak. Haftada bir kez Airbus A321 uçaklarıyla yapılacak seferler her cumartesi 18.05 Antalya kalkışlı olacak ve Avrupa"nın neredeyse tüm şehirlerine uygun aktarma olanaklarının mevcut olduğu bir saatte Münih'e ulaşacak.

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Lufthansa'nın 2010'u 1,1 milyar avro kârda kapattığını belirterek, operasyonel kârlarının ise 850 milyon avronun üzerinde olduğunu kaydetti. Türkiye'de büyüme hedefi yüzde 20

Büyüme planlarını bundan sonra da devam ettireceklerini anlatan Wende, “Lufthansa 2011'de dünya genelinde yüzde 12, Türkiye'de ise yüzde 20 büyümeyi hedefliyor. Yolcu sayısında da yüzde 15'lik artış hedefliyoruz. Yüzde 20 hedefimize ulaşmak için yüzde 5'lik bir fark söz konusu. Bunu da uygun fiyat politikası ile kapatmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye'de geçtiğimiz ağustos ayında Bursa uçuşlarını başlattıklarını hatırlatan Gregor Wende, “Bu yıl ise Antalya uçuşlarını başlatıyoruz. Nisan ayından itibaren Antalya"ya direkt uçacağız” dedi.

Antalya"nın Alman turistler tarafından çok sevilen bir destinasyon olduğuna işaret eden Wende, yalnızca paket turlarla yapılan kıyı turizmi açısından değil, golf alanları ile de giderek ön plana çıkmaya başladığını ifade etti. Bireysel seyahatler arttı, Antalya uçuşları programa alındı.

”Ayrıca bireysel olarak gelenler ve iş seyahatleri çerçevesinde Antalya'ya gelenlerin sayısı da artıyor” diyen Wende, şöyle devam etti: “Alanya'da da 10 bin civarında Alman bulunuyor. Yaz aylarında charter uçuşları artık Antalya"ya olan talebi karşılayamaz duruma geldi. Antalya"ya bireysel seyahat edecekler için sunulacak koltuk arzı artık büyük önem kazanmaya başladı. Yıllarca partner firmamız Condor ile Antalya operasyonları yaptık, şimdi ilk kez Lufthansa olarak da seferlere başlayacağız.”

Uçak sayısı arttı, yeni uçuş noktaları gündemde Gregor Wende, neden şimdi Antalya uçuşlarına başladıklarına ilişkin sorumuzu ise şöyle yanıtladı:

”Çünkü yeni uçaklarımızın sayısı arttı. Dünya genelinde artan talep sonucunda uzun mesafeli uçuşlar için A-360 ve A-380 gibi bu uçuşlara uygun yeni uçaklar alındı. Bu yüzden orta ve kısa mesafeli uçuşlar için yeni uçak yatırımı bir süre askıya alınmıştı. Şimdiyse bu uçuşlara yönelik yatırıma yeniden hız verildi.”

Antalya uçuşlarında başlangıç hedefi % 70 doluluk

İlk etapta 6 ay uçmak üzere plan yaptıklarını söyleyen Gregor Wende, “Havalar iyi giderse kasım sonuna dek Antalya"ya uçmayı planlıyoruz. Kışın ara verdikten sonra Mart 2012"de yeniden Antalya uçuşlarını başlatacağız ve 9 ay süreyle Antalya uçuşlarını sürdüreceğiz. Antalya uçuşları için ilk etapta yüzde 70 dolulukla uçmayı hedefliyoruz” dedi. Avrupa uçuşlarında daha fazla konfor Lufthansa, Frankfurt ve Münih merkezlerinden halen İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olmak üzere, Türkiye'de dört noktaya direkt uçuş düzenliyor. Bu seferler Lufthansa'nın Almanya'daki diğer varış noktalarına, Avrupa"da 100, dünyada ise 200 varış noktasına aktarmalı uçuş yapma olanağı sunuyor.

Lufthansa 2011 yılı sonuna kadar kısa ve orta mesafe uçuşlarında kullanılan 180'i aşkın uçakta 32.000 dolayında koltuğu yenilemiş olacak. Ergonomik olarak tasarlanan ince arkalıklı yeni koltuklar sayesinde koltuk aralarındaki mesafe dört santimetre artacak. Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende “yeni koltuklar, tamamen yenilenen kabin düzeni ve gelişmiş uçak içi hizmetlerle Avrupa seferlerinde yepyeni standartlar belirlemiş olduklarını” ifade etti. Lufthansa aynı zamanda uçak içi hizmet alanında yolcular tarafından da fark edilecek somut değişikliklere imza atıyor. Türk yolcular Avrupa uçuşlarında eşsiz bir Lufthansa hizmeti alacaklar. Avrupa'da iki saatin üzerindeki ülkelerarası uçuşlarda ekonomi sınıfı yolcularına da sıcak yemek ikramı yapılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim