• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Lufthansa Asya için partner arayışında

Lufthansa Asya için partner arayışında
Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın, rakip havayolu şirketlerinin sefer sayılarını artırmaları ve ucuz fiyatları nedeniyle rekabette zorlandığı ve yeni arayışlara girdiği belirtildi.

Der Spiegel dergisinin haberine göre Lufthansa, çok iyi kazanç sağladığı Amerika Kıtası'na uçuşlarda rakip havayolu şirketlerinin büyük ilgisi nedeniyle fiyatları düşürdü.

Derginin haberinde, "Yalnızca Türk Hava Yolları ve Emirates Havayolları, bu yaz Amerika seferlerinde kapasitelerini yüzde 20 artırdı.  Qatar Airways ve Etihad Havayolları da yolcu taşıma kapasitelerini yüzde 50 artırdı" denildi.

Rakip firmaların Amerika Kıtası'na uçuşlarda 1 milyon 750 bin yolcu taşıyabilecek ek seferler düzenledikleri, Lufthansa’nın konumunu korumak için Air France ve British Airways ile işbirliğine gittiği kaydedildi. 

Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Jens Bischof, dergiye yaptığı açıklamada, "Müşterilerimiz bize değer verdiği için satışlarımız iyi gidiyor ancak açıkça daha düşük fiyatlarla bilet satıyoruz" bilgisini verdi. 

Yeni planlar

Lufthansa’nın Avrupa içinde düşük fiyatlarla uçan Ryanair ve Easyjet gibi firmalarla rekabet edebilmek için kendi grubu bünyesindeki Eurowings’in çatısı altında yeni bir havayolu şirketi kurmayı tasarladığı bildirilen haberde, şirketin Asya yönelik daha ucuz uçuşlar için de arayışta olduğu, bunun bölgeden bir havayolu şirketiyle işbirliği içinde mi yoksa ortak yeni bir şirket kurulmasıyla yoluyla mı olacağının henüz netlik kazanmadığı aktarıldı. 

Yeni planların, 1 Mayıs’ta göreve başlayan Lufthansa Üstyöneticisi (CEO) Carsten Spohr tarafından temmuz ayı başında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Almanya'nın en büyük hava yolu şirketi olan Lufthansa, geçen hafta yaptığı sürpriz açıklamada, 2014 kar hedefini aşağıya çekerek 1 milyar avro olarak duyurmuş, açıklama üzerine şirket hisseleri borsada büyük değer kaybetmişti. Lufthansa’nın daha önce açıkladığı tahmin 1,5 milyar avroydu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim