• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Lufthansa, business’a Türk mutfağını aldı

Lufthansa, business’a Türk mutfağını aldı
Türkiye çıkışlı Business Class uçuşlarında yeni hizmet anlayışı YESAM – Yemek Sanatları Merkezi ile işbirliği başlatıldı.

 

Avrupa’nın lider havayolu şirketi Lufthansa bu haftadan itibaren Türkiye – Almanya hattındaki uçuşlarında sunmakta olduğu hizmeti Türk Mutfağı’nın seçkin örnekleriyle zenginleştirecek. Uçaklarda ikram edilecek menüler Turkish Cultural Foundation bünyesindeki YESAM – Yemek Sanatları Merkezi tarafından Lufthansa için özel olarak belirleniyor ve dünyanın en büyük havayolu catering şirketi LSG Sky Chefs‘in Atatürk Havalimanı’ndaki üretim tesisinde hazırlanıyor.
 
Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Hizmet Bölümü Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer İstanbul Sultanahmet semtinde yer alan Nar Lokantası’nda düzenlenen basın tanıtım toplantısında yeni başlatılan hizmete ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Türkiye – Almanya hattında gerçekleştirmekte olduğumuz haftada 75’i aşkın seferle gerek ekonomik gerekse etnik açıdan giderek güçlenmekte olan ilişkiler içinde bulunan en büyük iki Avrupa ülkesini birbirine bağlıyoruz. Lufthansa olarak ilk kez orta menzilli uçuşlarımızda yerel lezzetlere yer veriyoruz. Türkiye pazarının lider yabancı havayolu şirketi olarak 2013 yılında da pazardaki konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. Yepyeni uçaklardan oluşan ve giderek büyümekte olan Airbus A320 filomuz, yeni yolcu koltuklarımız, Frankfurt ve Münih havaalanlarında sunmakta olduğumuz transfer kolaylıkları ve şimdi de geliştirilmiş uçak içi hizmetimizle diğer havayolu şirketlerinden farklı olmaya devam edeceğiz.”
 
Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Bea Berke ise tanıtım toplantısında şu açıklamayı yaptı: ”Her toplum kendine özgü bir mutfak kültürüne sahiptir. Ancak bunlardan bazıları – Türk Mutfağı gibi – asırlarca üç farklı kıtada varlığını sürdürmeyi başararak zengin bir mutfak kültürü oluşturmayı başarmıştır. Eminim ki, yeni hizmetimizle Türk yolcularımızın kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak, ama aynı zamanda da uluslar arası yolcularımıza ülkeden ayrılırlarken bir kez daha bir Türkiye deneyimi yaşatmış olacağız.”
 
Luftansa ve LSG Sky Chefs ortak çalışmasında – aynı zamanda YESAM Yemek Sanatları Merkezi başkanı olan – Vedat Başaran da yer alıyor. Üç aylık bir işbirliği çalışması sonucunda Vedat Başaran, Lufthansa ve LSG Sky Chefs çok özel bir ürün yaratmış bulunuyorlar. Bu eşsiz menüler uçaklarda sunulmaya başlamadan önce Vedat Başaran LSG Sky Chefs bünyesindeki şeflerle sayısız toplantı gerçekleştirdi. 
 
Bu ortak çalışmalar catering felsefesinin karşılıklı tanıtımının güçlenmesini sağlamanın yanısıra, her iki taraf için de verimli ve ilginç bir deneyim niteliği taşıyordu. Yeni Lufthansa hizmeti gerek mutfak şefleri gerekse Lufthansa için zorlu bir süreç oldu. Çalışmaların ana hedefini büyük miktarlarda hazırlanacak menülerin yine de şefe özgü olma özelliğini koruması oluşturuyordu. Vedat Başaran Lufthansa’nın yeni hizmetini şu sözlerle özetliyor: “Türk Mutfağı’nın ünü çeşitliliğine dayalıdır. Tahıl, sebze ve etle hazırlanan güveç yemekleri, zeytinyağlı sebzeler, hamur işleri, Anadolu’ ya özgü baharatların lezzetleri ve zengin tatlı çeşitleri. Asya ve Anadolu topraklarında yetişen zengin gıda ürünleri, çağlar boyunca farklı kültürlerle yaşanan etkileşim, Selçuk ve Osmanlı saraylarında oluşturulan yeni lezzetler ve Baharat Yolu’na hakimiyet Türk mutfak kültürünün gelişmesinde belirleyici rol oynayan unsurları oluşturur. Bu geleneği ve renkli mutfak kültürünü göklere taşımaktan ve Lufthansa gibi güçlü bir küresel marka ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” Lufthansa Avrupa’nın lider havayolu şirketi olarak uçak içi hizmetlerine, özellikle de Business ve First Class hizmetlerine her zaman önem veriyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki Michelin yıldızlı mutfak şefleri yıllardan beri Frankfurt, Münih ve Düsseldorf çıkışlı kıtalararası uçuşlar için farklı menüler hazırlıyorlar. Avrupa ve Almanya dahilindeki uçuşlarda ise, bazıları kendi sundukları televizyon programları ile üne kavuşmuş olan önde gelen şeflerle işbirliği yapılıyor. Lufthansa son yıllarda uçaklarda sunmakta olduğu ve havacılık alanında uzmanlaşmış bir somelye tarafından seçilmiş şarap ve şampanya çeşitleriyle de yoğun övgü alıyor.
 
Lufthansa uçaklarda sunduğu yemek ikramını güçlendirmek için Almanya’daki Frauenhofer Enstitüsü ile işbirliği yapıyor. Yaklaşık 10.000 metre yükseklikte uçan bir uçağın kabin basıncı 3.000 metre yükseklikteki basınca denk geldiğinden, tat alma duyusu normalden daha zayıf kalıyor. Uçakta sunulacak menüler hazırlanırken kabin içindeki düşük nem oranının ve titreşimlerin de dikkate alınması gerekiyor, zira yerde hazırlanan her menünün doğrudan uçakta ikram edilmesi mümkün olamıyor. Lufthansa’nın yeni Airbus A380 uçakları – diğer uçaklardan farklı olarak – özel bir kabin nemlendirme ve bölgesel kurutma  sistemine sahip bulunuyor. Böylelikle artan nem oranı sayesinde yolcular daha nitelikli bir yemek deneyimi yaşama olanağı buluyorlar.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim