• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Lufthansa fazla bagaj ücretine zam yaptı

Lufthansa fazla bagaj ücretine zam yaptı
Lufthansa ek bagaj ücretlerini “fazladan kilo ya da santimetre başına” alınacak şekilde yeniden düzenledi.
Alman havayolu devi Lufthansa, izin verilen ağırlık ve üzerinde fazla bagajı olan yolcularından aldığı ek ücretleri arttırdı.Havayolu şirketinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa içi uçuşlarda ekonomi sınıfında uçan bir yolcunun 158 santimetreyi aşan 23 kilo ağırlığında fazla bagajı için artık 50 Euro yerine 100 Euro ödemesi gerekecek.

Bu arada fazladan bagajın sadece boyutları değil, ağırlığı da izin verilen 32 kiloluk standart ağırlığın üzerindeyse yolcudan bu kez 100 Euro yerine 150 Euro ek ücret istenecek.

Diğer yandan kıtalararası uçuşlarda fazla bagajdan alınacak ücretlerin ise Avrupa içi uçuşlardakinin iki katı olacak şekilde artırıldığını da unutmamak gerekiyor.

DANIŞMA HATTINI ARAMAK UCUZLADI

Lufthansa’dan yapılan açıklamanın devamında “Lufthansa Service Center” adıyla hizmet veren danışma hattına artık sabit hat numarası üzerinden de ulaşılabileceği belirtildi. “069/86 79 97 99″ numaralı telefondan ulaşılabilecek olan danışma hattının dakika başına ücreti ise yolcunun aradığı mobil ya da sabit şebeke türünün uyguladığı standart tarife üzerinden ücretlendirilecek.

Lufthansa Service Center’ı arayanlar daha önce dakika başına en az 14 Cent ödemek zorunda kalıyor ve arama cep telefonu ile yapılmışsa alınan ücret yine dakika başına 42 Cent ve üzerinde olabiliyordu.

Eski danışma hattı numaralarının mart ayına kadar açık kalacağını belirten şirket yetkilileri, Miles & More ve Check-In hizmetlerinin de sabit hat numarasıyla erişilebilir hale getirileceğini açıkladı.

Bilindiği üzere Air Berlin de bir süredir danışma hattını sabit şebeke tarifesiyle ücretlendiriyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim