• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Lufthansa İstanbul'da gövdeyi büyütecek

Lufthansa İstanbul'da gövdeyi büyütecek
Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, daha fazla yolcu getirebilmek için çözüm yolunun, gündüz saatlerindeki seferlerin büyük gövdeli uçaklarla yapılması olduğunu söyledi...

Lufthansa İstanbul'da gövdeyi büyütecek

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, daha fazla yolcu getirebilmek için çözüm yolunun, gündüz saatlerindeki seferlerin büyük gövdeli uçaklarla yapılması olduğunu söyledi...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kapasite-talep dengesinin sağlanabilmesine yönelik olarak uygulanacak yeni tedbirleri kapsayan ve dün yayınlanan NOTAM'la ilgili olarak Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, daha fazla yolcu getirebilmek için çözüm yolunun, gündüz saatlerindeki seferlerin büyük gövdeli uçaklarla yapılması olduğunu söyledi.
 
İstanbul üzerinden seyahat eden yolcunun yüzde 60'ının transit olduğuna dikkat çeken Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Lutfhansa Teknik'in İrtibat Bürosu'nun açılışı sonrası gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Wende, "Türkiye seferlerimizde uçuş sayılarımızı artırmak istiyoruz. Amacımız daha çok yolcuyu Türkiye'ye getirmek. Ama Atatürk Havalimanı için frekans artırmak artık çok zor. Çünkü sadece gece belli saatlerde slot(uçuş zamanı) veriyorlar. Yolcu sayımız çok ama gündüz slot alamadığımız için sefer sayısını artıramıyoruz. Yoğun talebi karşılamak için kendimizce bir çözüm yolu bulduk. Mevcut seferlerimizi daha büyük gövdeli uçaklarla yapacağız" dedi.
 
Wende yeni uçak siparişi verirken de geniş gövdeli uçaklara ağırlık vereceklerine dikkat çekerek, "Mesela Boeing 787 Dreamliner çok güzel bir uçak. Ama bize kısa vadede daha büyük uçaklar lazım. Bu sene iki tane Boeing 747-800 tipi iki uçak ve iki tane daha Airbus A-380 gelecek. Gelecek sene için de Airbus A 350 ve Boeing 787 Dreamliner siparişi vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
 
SABİHA GÖKÇEN'E UÇMAYI BİLE DÜŞÜNÜYORUZ
 
Türkiye ile ilgili yatırımlarını ancak üçüncü havalimanı yapılması halinde artırabileceklerine işaret eden Wende, "Bizim hedefimiz İstanbul ve Ankara'ya yaptığımız uçuşları iki katına çıkarmak. Mesela şu anda Frankfurt ve Münih'ten karşılıklı her gün üç seferimiz var. Bunları günde 6 sefere çıkarabiliriz. Hedefimiz bütün uçuşlara birer uçuş daha eklemek. Ancak üçüncü havalimanı en erken 4-5 yılda biter. Bu süre içinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçmayı bile düşünüyoruz. Orası da bizim için önemli bir alternatif" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim