• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Lufthansa, Sevgililer Günü için gül taşıyor

Lufthansa, Sevgililer Günü için gül taşıyor
Lufthansa kargo uçakları 14 Şubat Sevgililer Günü’ne kadar Avrupa şehirlerine milyonlarca kırmızı gül temin edebilmek için yoğun bir gayret içine girmiş bulunuyor. Lufthansa Cargo Afrika’dan ve Güney Amerika’dan Frankfurt’a 1000 ton dolayında gül taşıyor

 

Gül ihracatında dünyada ilk sırayı Kenya, Kolumbiya ve Ekvator alıyor. Lufthansa Cargo bu ülkelerle Frankfurt arasında haftada birkaç kez  bağlantı oluşturuyor. Sevgililer Günü nedeniyle artan talebi karşılamak amacıyla  ek seferler konuldu. Çiçekler çok hassas oldukları için çok hızlı ve dikkatli taşınmaları gerekiyor. Lufthansa Cargo çiçek ve gıda maddeleri gibi kolay bozulabilen ürünlerin taşınabilmesi için uzmanlardan oluşan özel bir ekip denetiminde Fresh/td olarak adlandırılan farklı bir hizmet sunuyor.
 
Havayolu şirketinin özel olarak tasarlanan lojistik hizmeti, cargo bölümlerine yerleştirilmiş olan özel soğutma sistemleri ve ihracat yapan ülkelerdeki üreticilerin görevlendirdiği uzmanlar sayesinde güllerin varış noktasına  tazeliğini kaybetmeden  ulaşabilmeleri sağlanıyor.
 
Güller kesim sonrasında en kısa yoldan ambalajlama merkezine ve oradan da doğrudan cargo uçaklarının yük bölümlerine aktarılıyor. Böylelikle tazeliklerini kaybetmeden Frankfurt havalimanına ulaşıyor ve buradan da Avrupa’nın diğer kentlerine gönderiliyorlar.
 
Nairobi ve Bogota’ nın yanısıra Ekvator’un başkenti olan ve aynı zamanda da sonsuz ilkbahar diyarı olarak adlandırılan Quito kentinden de Frankfurt’a büyük miktarda çiçek ihraç ediliyor. Kesintisiz devam eden ılıman iklim gül üreticilerine ideal üretim koşulları sunuyor.  Bu ülkede yıl boyunca çiçek yetiştirilebildiğinden Almanya’da da sürekli taze çiçek temin edebilmek mümkün oluyor. İthal edilen çiçekler uçakla taşınmalarına rağmen Almanya’da yetiştirilen güllere kıyasla çevre dostu ürünler olarak kabul ediliyor, zira İngiliz Cranfield Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Avrupa’da üretilen güllerin gelişebilmeleri için  suni sulama ve ısıtma işlemleri uygulandığından, bu çiçeklerin  C02  salınımı daha fazla  oluyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim