• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Lufthansa Technik’ten Türkiye atılımı

Lufthansa Technik’ten Türkiye atılımı
Lufthansa Alman Havayolları’nın bir kuruluşu olan Lufthansa Technik İstanbul’da yeni bir irtibat bürosu kurdu ve başına da 30 yıl önce Almanya göç etmiş Ankaralı bir ailenin kızı olan Fulya Türköz’ü getirdi.

Lufthansa Technik’ten Türkiye atılımı

Lufthansa Alman Havayolları’nın bir kuruluşu olan Lufthansa Technik İstanbul’da yeni bir irtibat bürosu kurdu ve başına da 30 yıl önce Almanya göç etmiş Ankaralı bir ailenin kızı olan Fulya Türköz’ü getirdi.

Hamburg'da doğup büyüdüğünü, öğrenim hayatını da orada yaptığını söyleyen Fulya Türköz sorumluluğu çok yüksek bir göreve geldiğini belirterek, " Babam Ankaralı, annem İstanbullu. Ben ise Hamburgluyum. Ama memleketimi soracak olursanız, bazen Ankaralı, bazen İstanbullu, bazen Egeli, bazen de Hamburgluyum. Lufthansa Teknik gibi dünya çapında global bir şirketin Türkiye gibi son yılların parlayan yıldızı bir ülkenin daha doğrusu ülkemin irtibat bürosu sorumluluğunu taşıyorum. Yalnız geldim ama arkamda Luftansa gibi bir dev var " dedi.

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Lufthansa Technik Satış Direktörü Andre Fısher Türkiye'nin Avrupa'nın Asya'ya geçişte önemli bir köprü olduğunu belirterek "Uçak teknik bakım ve onarım hizmetleri alanında dünyanın önde gelen kuruşlarından olan Lufthansa Technik İstanbul'da yeni bir satış bürosu açarak Türkiye pazarının giderek artan önemine yanıt vermiş oluyor. Nitekim Türkiye en hızlı gelişen ülkelerin dünya sıralamasında ilk on ülke arasında, Avrupa genelinde ise ilk sırada yer alıyor. Özellikle hava taşımacılığı giderek önem kazanıyor" diye konuştu.

Lufthasna Technik'in yıllık cirosunun 4 milyon Avroya ulaştığını,dünya genelinde 30 üretim merkezinde 26bin çalışanı olduğunu belirten Andre Fısher, "Lufthansa Technik tüm uçak tiplerinin motorları, kompenetleri için hizmet sunuyor.  Sivil uçakların teknik bakım ve onarımı alanında dünyanın en önemli hizmet sunucuları arasında. Lufthansa Technik 1995 yılından bu yana Lufthansa Şirketler grubu bünyesinde bağımsız bir anonim şirket olarak faaliyet gösteriyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde 60 ana bakım üssü var. Şirketin halen 770'i Alman olmak üzere 2 bin 100'ün üzerinde uçak için özel teknik bakım anlaşması bulunmaktadı" şeklinde konhuştu.

Andre Fisher daha sonra soruları cevapladı ve şirket olarak şimdilik sadece irtibat bürosu açmayı uygun gördüklerini, gelecek için ise Türkiye'ye bir yatırım merkezi olarak tespit ettikleri için ona göre planlama yaptıklarını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim