• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Lufthansa, THY işbirliğinden pişman oldu

Lufthansa, THY işbirliğinden pişman oldu
THY’nin, Lufthansa’nın ideal ortağı olabilecek gibi göründüğü, ancak bunun yerine ciddi bir tehlike olmaya başladığı ileri sürüldü.

 

Der Spiegel dergisi, bu haftaki sayısında Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa arasındaki ilişkiyi gündeme taşıdı. ‘İlişkinin sonu’ başığıyla verilen haberde, havayolu ulaşımında THY’nin, Lufthansa’nın ideal ortağı olabilecek gibi göründüğü, ancak bunun yerine ciddi bir tehlike olmaya başladığı ileri sürüldü.
 
Lufthansa’nın THY’nin elinden tutup dünyanın en büyük havayolu birliği Star Alliance’a dahil ettiğini yazan dergi, ancak şirket yöneticilerinin bugün THY’nin Almanya’da Lufthansa’dan ciddi oranda müşteri kaptığı için bundan pişmanlık duyduklarını ileri sürdü.
 
“Türkiye’nin en büyük hava yolu şirketi ciddi bir tehlike olmaya başladı.” ifadesine yer verilen haberde, Lufthansa’nın buna karşı daha ciddi adımlar atmaya başlayacağı kaydediliyor. Bu bağlamda Lufthansa’nın belirli hatlar üzerinde ortak bilet satımının yapıldığı Code Share Antlaşmasına çıkış vermeyi planladığını haber veren dergi, daha kısa süre öncesine kadar iki şirket arasında ilişkilerin çok iyi olduğunu ve hatta ortak yatırımların planlandığını hatırlattı.
 
Bu işbirliği ile Lufthansa’nın İstanbul üzerinden Çin ve Hindistan gibi ülkelere yolcu taşımayı ve THY’nin de Frankfurt üzerinden Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) uçuş gerçekleştirmeyi planladığı derginin verdiği diğer bilgiler arasında.
 
Şimdi bu plandan vazgeçildiğini ve gelecekte her havayolu şirketinin tek başına mücadele etmeye başlayacağını öngören Spiegel, buna sebep olarak da daha şimdiden Almanya’nın 12 farklı kentinden İstanbul’a uçan THY yolcularının İstanbul üzerinden dünyaya açılmalarını gösteriyor. Dergi, bu şekilde yolculuk yapmayı çoğu yolcunun daha rahat bulduğunu dile getiriyor.
 
Spiegel’e göre, Lufthansa Frankfurt üzerinden yapılacak uçuşlarda bilet fiyatını düşürmek için her şeyi yapmasına rağmen, THY düşük personel masrafları, düşük yemek ücretleri ve gece uçuş yasağı olmayan havalimanı gibi avantajları kullanıp daha uygun fiyatlı bilet satıyor.
 
Lufthansa’nın 2012 cirosunun 30 milyar, THY’nin ise 6 milyar Euro olduğuna dikkat çeken Spiegel, THY’nin Alman havalimanları ile bağlantılarını artırdığı ve gelecek yıl iki Alman şehrinden daha Türkiye’ye uçuş yapılması planlandığını duyurdu.
 
THY’nin özellikle Afrika ülkelerindeki uçuş ağını geliştirip ciddi bir rakip olduğunu tespit eden dergi, 2019 yılında İstanbul’da 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı açılacağına da dikkat çekiyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim