• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Lufthansa uçağı kokudan geri döndü

Lufthansa uçağı kokudan geri döndü
Frankfurt-İstanbul seferini yapan Alman Lufthansa Hava Yolları'na ait Airbus A321 tipi uçağı, kalkıştan sonra kabindeki koku nedeniyle geri döndü.

 

Lufthansa Hava Yolları'na nın Frankfurt-İstanbul seferini yapan ve 187 yolcu taşıyan LH1300 sefer sayılı Airbus A321 tipi uçak, kalkıştan kısa bir süre kabinde tespit edilen bir koku nedeniyle Münih'e mecburi iniş yaptı. Tüm yolcular ve uçağın 7 kişilik uçuş ekibi doktor kontrolünden geçirildi.
 
Herhangi bir sağlık sorunu tespit edilemedi. Uçağın değiştirilmesinin ardından yolcular sefere değiştirilen uçakla devam etti. Normalde saat 17.00'de inmesi gereken uçak, üç buçuk saat gecikme ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.
 
Uçakta yapılan incelemede, uçağın kargo bölümünde kokunun yüklenene bir makineden geldiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili inceleme yapan uzmanlar makinenin zarar görmediği ancak neden kokunun çıktığı konusunda araştırma yaptıkları açıklandı.
 
Lufthansa sözcüsü, kokunun kokpite ulaşmadığı ancak yolcuların şikayeti üzerine uçağın indiğini söyledi
 
LUFTHANSA'NIN KOKUYLA BAŞI DERTTE
 
Geçtiğimiz perşembe günü (11 Ekim'de) yine Lufthansa'ya ait Airbus A340-600 tipi uçak, Denver'dan kalkıştan kısa bir süre sonra iki kabin memuru arka mutfakta çalışırken aynı anda baş ağrısından şikayet etmeye başladılar. Koku geldiği tespit edilen mutfak pilot ve kabin amiri tarafından kontrol edildi. Pilotlar Frankfurt'a devam etmeye karar verdi. Arka mutfak uçuş boyunca kullanılmadı. Kaptan Pilot, iniş sırasında ambulans ve doktorun hazır olmasını istedi. İki kabin memuru sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan kontroller sonrasında kabin memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
 
Yapılan incelemede kargo konteynerlerinin birinde "Polyalkylamine" olarak adlandırılan bir tür amonyok taşındığı ortaya çıktı. Kokunun bu malzemeden geldiği belirlendi. Yüksek yanıcılık ve koklandığı zaman çeşitli etkilere sahip olan malzeme sadece özel yetkilere sahip havayolları tarafından taşınabiliyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim