• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Lufthansa uçağı Mısır uçağına çarpıyordu

Lufthansa uçağı Mısır uçağına çarpıyordu
Lufthansa Havayolları'na ait A340 tipi yolcu uçağı, yanlış taksi yapan Mısır Havayolları'nın B777 tipi uçağına çarpıyordu.

İKİ UÇAK ÇARPIŞIYORDU

Lufthansa Havayolları'na ait A340 tipi yolcu uçağı, yanlış taksi yapan Mısır Havayolları'nın B777 tipi uçağına çarpıyordu.

Lufthansa Havayolları'na ait Airbus A340-300 tipi yolcu uçağı New York John F. Kennedy Havalimanı'ndan Münih'e uçmak üzere pistte koşmaya başladıktan kısa bir süre sonra kule tarafından uyarıldı.

Uyarının sebebi yanlış taksi yaparak pistin diğer başına gelen Mısır Havayolları'nın Boeing 777 tipi yolcu uçağı idi...

Yaklaşık 290 km hıza ulaşan Lufthansa uçağı kuleden gelen ikazla ani fren yaparak 700 metre ileride yanlış yerde bulunan Mısır Havayolları'na ait uçağa çarpmadan durdu.

Tam kalkış esnasında fren yapan Lufthansa uçağının içindeki 286 yolcu korku dolu anlar ve büyük bir panik yaşadı.

New York Post Gazetesi’ne konuşan yolculardan Christian Hermanson, “Birden fren yapıldı. Uçağın arkasındaki bir kadın beni buradan çıkarın diye bağırıyordu. Hepimiz çok korktuk. Bir anda ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.

Bir başka yolcu ise “Pilot olaydan 5 dakika sonra neler olup bittiği konusunda bizi bilgilendirdi. Hepimiz yaşadığımıza seviniyoruz” diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından FAA'nın soruşturma başlattığı belirtirken, Lufthansa uçağı 45 dakika, Mısır Havayolları uçağı ise 2 saatlik rötara uğradı.

İspanya’nın Tenerife Adası’nda 1977 yılında benzer bir olay yaşanmış, meydana gelen faciada KLM Havayolları’na ait Boeing 747 tipi uçak ile Pan Am’a havayolları'na ait uçak çarpışmış ve kazada 583 kişi hayatını kaybetmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim