• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Lufthansa uçağında yangın paniği

Lufthansa uçağında yangın paniği
Lufthansa Havayolları’na ait bir uçakta yanık kokusu nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. 129 yolcunun ecel terleri döktüğü acil iniş sonrası yolcular rahat bir enfes aldı.

 

Lufthansa Havayolları’na ait bir uçakta yanık kokusu nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. 129 yolcunun ecel terleri döktüğü acil iniş sonrası yolcular rahat bir enfes aldı.
 
Lufthansa Havayolları’na ait Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı içinde 129 yolcusu ile Stockholm’den Frankfurt’a gitmek üzere havalandı. Havada uçağın kabin bölümünden yangın kokusu gelmeye başladı. Tüm uçağa yayılan koku uçak içinde panik yaşanmasına neden olurken, uçağın pilotları acil iniş için Kopenhag havalimanı ile temas kurdu. Uçağın içinde yangın kokusu olduğunu belirten pilotlar acil iniş için izin istediler.
 
Kopenhag Havalimanı yetkililerini harekete geçiren acil iniş izni talebi ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi. İtfaiye ve emniyet güçlerinin hazır bulunduğu acil iniş sırasında korku dolu dakikalar yalanırken, uçağın sorunsuz bir şekilde Kopenhag Havalimanı’na inmesinden sonra yolcular derin bir “oh” çekti.
 
Hemen gerekli incelemenin yapılması ve yangın kokusunun nereden geldiğinin araştırılması için uçak bakım hangarına çekildi.
 
Teknisyenlerin incelemesi sonrasında yeni döşenmiş halılardan yanık kokusunu andıran bir koku yayıldığı anlaşıldı. Uçağın 129 yolcusunun başka uçaklarla Frankfurt’a gönderilirken, teknik kontrolü yapılan uçağın da kokpit ve kabin ekibi ile boş olarak Frankfurt’a uçtuğu belirtildi.
 
Öte yandan Lufthansa Havayolları sözcüsünün yangın kokusundan dolayı kokpit ekibinin oksijen maskesi takmadıklarını açıkladı.
 
Kaynak: AirportHaber
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim